De overname ligt in lijn met de ‘Dealer of Tomorrow’-strategie van John Deere

Kraakman neemt alle activiteiten over van collega-dealers Verveat en Stehouwer

Kraakman BV neemt alle activiteiten over van collega-dealers Verveat en Stehouwer. Met de deal breidt Kraakman zijn vestigingen uit van elf naar zestien. Ook het personeel van Verveat en Stehouwer gaat over naar de nieuwe eigenaar.

De schaalvergroting past, bij de groeiambities van Kraakman. Met de samenvoeging ontstaat een dealerbedrijf dat het volledige productportfolio van John Deere aanbiedt:  landbouw, turf en golf.

"Na de overname is er een bredere basis om nieuwe ontwikkelingen van  John Deere uit te rollen, zoals Connected Machines, Farmsight en onderhoudscontracten. Na  de overname is Kraakman actief in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Limburg, een stuk van Noord-Brabant en Gelderland op het gebied van Landbouw.  Voor Tuin & Park valt nu ook Utrecht en grotendeels Noord-Brabant onder de verantwoordelijkheid van Kraakman", aldus het bedrijf. 

"De overname ligt in lijn met de ‘Dealer of Tomorrow’-strategie van John Deere. In samenwerking  met de andere partners en dealerschappen kan de nieuwe organisatie een efficiënt en solide dealerbedrijf neerzetten om klanten optimaal  te kunnen bedienen."

Alle bestaande vestigingen van Kraakman en de nieuwe vestigingen gaan verder onder de naam Kraakman in plaats van Kraakman Perfors. De huidige directeur van Vervaet, Dany Dieleman, en de huidige directeur/eigenaar van Stehouwer, Hayo Dons, gaan de aansturing doen van de vijf nieuwe vestigingen.

“Voor Kraakman is dit de tweede overname in een jaar tijd, na de eerder overname van Staadegaard. We zijn verheugd dat we de ruimte krijgen van John Deere om deze stappen te zetten. Flexibiliteit, goede service en persoonlijke contact staan hoog in het vaandel bij Vervaet/Stehouwer. Dit sluit goed aan bij de visie en werkwijze van Kraakman. Dit geeft ons veel vertrouwen om een groter dealerbedrijf neer te zetten met een persoonlijke en klantgerichte organisatie op lokaal niveau. Tot slot hebben zowel Vervaet/Stehouwer als Kraakman een sterke cultuur die voortkomt uit een familiebedrijf,” aldus directeur Lex Zandbergen van Kraakman.

Bron: Kraakman


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven