Eerste paal uitbreiding Broer geslagen in Andijk

Tholen – Afgelopen maandag 7 september is de eerste paal geslagen voor de uitbreiding van Broer in Andijk. “De uitbreiding is nodig vanwege de toename van onze activiteiten in eerstejaars plantuien. Vanwege de goede genetica van de plantuien, die ontwikkeld zijn door Bejo en De Groot en Slot, is er veel vraag van telers”, vertelt Siem Beers van Broer. “Daarbij komt ook dat we vorig jaar begonnen zijn met biologische plantuien, waardoor we meer opslag- en verwerkingsruimte nodig hebben. De uitbreiding hebben we bewust in Andijk gedaan en niet in Creil. Zo kunnen we de biologische plantuien apart houden van de conventionele plantuien.”

Na 15 jaar veredelen zijn de eerste nieuwe rassen van het veredelingsprogramma van Quality Inside bekend. “Quality Inside is onze brand waar wij de nieuwe genetica onder vermarkten van Bejo en De Groot en Slot”, aldus Siem. “De eerste nieuwe rassen die we bekend hebben gemaakt zijn Boga en Carballo. Boga is resistent tegen valse meeldauw (HR) en beide rassen zijn sterk tegen fusarium. Hierdoor zijn deze rassen met name geschikt voor biologische teelt. Sinds 5 à 6 jaar zien we de vraag naar biologische plantuien toenemen, mede door de publieke opinie en het steeds grotere verbod op gewasbeschermingsmiddelen, waardoor telers gaan nadenken en omschakelen naar biologische teelt.”

“Het nieuwe pand is net als het pand in Creil op een duurzame manier gebouwd. We zetten in op een nieuwe geautomatiseerde optische sorteermachine en gaan met de nieuwste technieken werken, zoals we ook in Creil gewend zijn. Ook zullen we weer een condensdrooginstallatie op basis van een warmtepomp installeren voor het drogen van de uien. In 2012 waren wij de eerste ter wereld met een dergelijk systeem en dat bevalt zo goed dat we ook in Andijk deze drooginstallatie zullen installeren. Deze installatie droogt de uien sneller dan een traditionele droger en heeft ook een positieve invloed op de kwaliteit. In april 2021 moet het gebouw zo ver zijn dat we kunnen starten met het implementeren van de sorteerlijnen en voor de start van het nieuwe uienseizoen moet het gebouw operationeel zijn”, besluit Siem.  

Voor meer informatie:
Siem Beers
Broer
Kleiakker 1
1619 PD Andijk
+31(0)228 591 394
S.Beers@Broerbv.nl 
www.broerbv.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.