In Tasmanië is Premium Fresh nog altijd druk met het verpakken van de laatste uien van dit seizoen, dat naar verwachting nog zes tot acht weken zal duren. Vrijwel alle uien die nu worden verpakt, zijn bestemd voor de lokale markt.
Volgens Jim Ertler verliep de uienexport dit seizoen goed. "We hadden wel enkele problemen als gevolg van het natte seizoen, maar de markt was redelijk. In Europa zorgde de eerste paniek rondom de pandemie voor een goede uienafzet, maar deze nam af naarmate de lockdowns langer duurden. Hetzelfde was het geval op de Australische markt."
“De Aziatische markt was dit seizoen een beetje flauw. Zij waren de afgelopen vier tot vijf weken meer geïnteresseerd in Nederlandse uien. De markt was over de hele linie slapper, hetgeen mogelijk te maken heeft met de lockdowns waardoor afnemers minder vertrouwen hadden in de markt. We hadden wel wat last van congestie in de havens en dat is altijd vervelend wanneer je een vers product verlaadt."
"In eigen land heeft de verlengde lockdown in Victoria zijn weerslag op de uienafzet gehad, zowel die aan de foodservice als de afzet aan de retail. De manier van boodschappen doen is veranderd, omdat mensen maar maximaal vijf kilometer mogen reizen om hun inkopen te doen."
Premium Fresh plant nu de uien voor het volgende seizoen. Het weer is tot nu toe prima geweest met een droge winter. Jim verwacht op tijd klaar te zijn met planten en rekent op een veelbelovende start van het nieuwe seizoen.
"Dat gezegd hebbende, zijn we nog wel wat terughoudend met betrekking tot het komende seizoen, omdat de hele situatie momenteel nog erg onzeker is."
Voor meer informatie:
Jim Ertler
Premium Fresh Tasmania
+61 3649 888 88
jim.ertler@premiumfresh.com.au
www.premiumfresh.com.au