Sunions, de traanloze en zoete uien, zijn geoogst door de Amerikaanse telers van Peri & Sons Farms en Onions 52. Nu het oogststadium is voltooid, zullen de Sunions een droogproces ondergaan tot ze hun topsmaak hebben bereikt, die wordt verkregen door middel van een drievoudig testproces.
"Het duurde meer dan drie decennia van ontwikkeling, zorgvuldige teelt en hard werken om deze baanbrekende ui te cultiveren en dat vinden we niet vanzelfsprekend," zegt Sunions projectmanager Jeff Boettge. "We zijn trots op het unieke karakter van onze uien en ondernemen verschillende acties om ervoor te zorgen dat ze de belofte van het Sunions-merk kunnen waarmaken."
In tegenstelling tot andere uien verbeteren Sunions traanloze uien in de opslag en worden ze elke dag zoeter. Andere uien hebben de neiging om pikanter te worden in de opslag, wat resulteert in een scherpe smaak en in het veroorzaken van tranen tijdens het snijden van uien.
De Sunions zullen eind dit najaar bij een selecte groep Amerikaanse retailers verkrijgbaar zijn.
Bezoek de telers Onions 52 en Peri & Sons Farms op de PMA Virtual Fresh Summit op 13-15 oktober.
Voor meer informatie:
Shelby Ralston
+1 952 221 7554
shelby@goldensuninsights.com
www.iheartsunions.com