Indiaas uienexportverbod pakt nu al gunstig uit voor Egyptische uientelers:

Het nieuws over het Indiase exportverbod voor uien biedt Egypte de mogelijkheid om orders binnen te halen. De uienvraag was tot twee dagen geleden gemiddeld, maar is nu al aanzienlijk gestegen. Hierdoor zouden de uienprijzen ook de komende dagen kunnen stijgen.

Het Indiase uienexportverbod zal een positief effect hebben op alle andere landen die een rol spelen in de uienexport. Volgens Mohamed Elkhtib van de Egyptische exporteur Zamel was de vraag eerder redelijk, maar is deze sinds het nieuws over India behoorlijk gestegen.

"Het uienseizoen verloopt in Egypte tot nu toe vrij goed, maar de oogst is een beetje aan de lage kant. Tot vorige week was de vraag gemiddeld, maar sinds de Indiase regering de export van uien in dat land heeft stopgezet, is de vraag omhooggeschoten. De situatie in India zal heel goed uitpakken voor Egyptische uien, want alle landen die uit India importeerden kloppen nu bij ons aan. Tegelijkertijd zal India ook uien uit Egypte importeren in een poging de prijzen daar te verlagen."

De prijzen voor Egyptische uien zijn tot nu toe niet veel veranderd, maar Elkhtib zegt dat de prijzen in de komende dagen zullen stijgen. "Op dit moment zijn de uienprijzen hier vrij stabiel. Door het nieuws uit India verwachten we echter dat de prijzen de komende dagen zullen stijgen. Dat is een natuurlijke reactie op de toegenomen vraag die we op dit moment zien. Ik verwacht dat de nieuwe situatie zal betekenen dat alle resterende Egyptische rode uien voor een goede prijs zullen worden afgezet."

Granaatappelseizoen begint over 10 dagen
Terwijl het uienseizoen in volle gang is, heeft Elkhtib ook te maken met het granaatappelseizoen. "Over een tiental dagen begint in Egypte ook het granaatappelseizoen. Op dit moment worden de Baladi granaatappelen geëxporteerd. De vraag naar Wonderful loopt al goed, maar die zal na afloop van het Baladi-ras nog stijgen. We verwachten dat de opbrengst van de Wonderful-variëteit hoger zal liggen dan vorig seizoen. We exporteren de granaatappelen vooral naar de VAE, Saoedi-Arabië en het Verenigd Koninkrijk. Ons doel voor dit seizoen is om ook de markten in Maleisië, België en Slovenië te betreden."

Voor meer informatie:
Mohamed Elkhtib
Zamel for Import & Export
+201090646606
sales@zamelfruit.com  
www.zamelfruit.com  
www.instagram.com/zamel.fruits  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven