Pakistaanse uienimport krijgt de prijzen niet naar beneden

Iraanse en Afghaanse uien zijn de afgelopen 10 dagen op de Pakistaanse markten aangekomen om de vraag- en aanbodkloof te overbruggen, nadat sommige berichten verwoestende regens in de regio's Sindh en Balochistan meldden. Desondanks kregen de consumenten niet het voordeel van lagere prijzen, aangezien retailers €0,05/kg extra op de prijs legden om de importbelasting te compenseren. De prijzen liggen tussen €0,25-0,30/kg.

Asif Ahmed van de markt in Karachi merkte op dat de Iraanse uien via informele kanalen aankomen. De groothandelsprijs van Afghaanse en Iraanse uien ligt op respectievelijk
€9,70 en €7,90/40 kg. Volgens hem zijn verse uien uit Balochistan voor €4,60/40 kg verkrijgbaar.

Volgens Haji Shahjehan van groothandelsmarkt New Subzi Mandi hebben de regens de gewassen in Sindh zeker beschadigd. Toch hoopt hij dat er tegen eind oktober nog uien uit deze streek op de markt verschijnen.

Tomaten
Volgens Shahjehan komen er weinig Iraanse tomaten op de markt en is het gewas uit Balochistan wel aanwezig. In de retail ligt de tomatenprijs op €0,56/kg. De tomaten uit de regio's Mingora en Swat zijn ook op de markten aangekomen.

Bron: dawn.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven