Veel buitenlandse vraag naar Italiaanse uien

“Vanuit het buitenland is veel vraag naar Italiaanse uien, maar op de binnenlandse markten is er niet veel beweging. Op Europees niveau is het uienareaal ongeveer gelijk gebleven aan het gemiddelde van de afgelopen jaren. Het is dan ook niet nodig om de situatie zorgelijk te noemen”, zegt Matteo Zanarini van het Italiaanse Zanarini Agromarketing.

“Mijn uien worden in Italië afgezet tegen een prijs tussen €0,10 en €0,14 per kilo, afhankelijk van de kwaliteit en maat. De witte uien hebben een prijs tussen €0,12 en €0,16 en de rode tot wel €0,20. Dit zijn geen geweldige prijzen als we het vergelijken met de afgelopen jaren, maar het kan slechter.”

“We exporteren meer dan andere jaren, wat ik als positief ervaar. Landen als Frankrijk, België, Duitsland en Nederland vragen om kwalitatief goede uien en dat is een teken dat er in de rest van Europa weinig premiumuien beschikbaar zijn. Er is weinig concurrentie uit Spanje, waardoor veel groothandelaren zich wenden tot Italië.”

“Er is weinig regen gevallen en dat beperkt het aantal ziektes tot een minimum. Er zijn ook gebieden die te maken hebben gehad met zware stormen, waardoor de uien niet de gewenste normen hebben behaald. Daarom zijn er verschillende soorten uien met verschillende prijzen”, concludeert Zanarini.

Voor meer informatie:
Matteo Zanarini
Zanarini Agromarketing
Via G. Caboto, 16
40017 - San Giovanni in Persiceto (BO) Italië
+39 051 82 61 64
self@zanarini.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.