Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
David Archer, Groupe Condifresh:

“Met de komst van het HEV-label voor onze uien is het aantal milieuvriendelijk telen-labels weer gegroeid”

September 2020 zal voor Groupe Condifresh de boeken in gaan als een keerpunt, omdat het bedrijf toen het HEV-niveau 3-certificaat heeft weten te behalen voor de eigen uienteelt op de percelen in Gâtinais. “Het verkrijgen van dit label is geheel in lijn met onze inzet voor de agro-ecologie en ons streven ons ten aanzien van duurzaamheid verder te ontwikkelen. We werken aan verschillende projecten in deze richting.

Vergeet ook niet dat we op het gebied van agro-ecologische ontwikkelingen pioniers waren via ons Nature-assortiment, dat sinds oktober 2017 op de markt wordt gebracht onder het residuvrije label,”  legt categorie manager David Archer uit.

Volgens David is ‘duurzaamheid’ lange tijd een serieus punt geweest waarop het bedrijf zich wilde ontwikkelen. “We werken ook nog aan andere projecten, zoals het verminderen van plastic in onze verpakkingen. Tegen het einde van het jaar zullen we een deel van onze producten gaan afzetten in 100% biologisch afbreekbare verpakkingen.“

Over de oogst van dit jaar is David redelijk tevreden. “We zijn bijna klaar met oogsten. We kunnen nu zien dat we een normaal jaar doormaken, tenminste daar waar het gaat om de kwaliteit en de maten, met als enige nadeel het feit dat de droogte en de hitte invloed hebben gehad op de grootte van de opbrengsten.”

Voor meer informatie:
David Archer
Groupe Condifresh
Telefoonnummer: 06 24 33 34 02

Publicatiedatum: