Alex Verbruggen na 29 jaar afgezwaaid met helikoptervlucht

Tholen - Na bijna dertig jaar aan het roer gestaan te hebben bij Verbruggen Palletizing Solutions nam Alex Verbruggen woensdag 30 september afscheid van het bedrijf. Namens het personeel kreeg hij een herinneringsboek overhandigd en kreeg hij als verrassing samen met zijn vrouw Joke een helikoptervlucht boven het pand aangeboden om vanuit te lucht door de collega's te worden uitgezwaaid.


Wouter Verbruggen

Na een gebakje en drankje buiten op het bedrijfsterrein in verband met de Corona maatregelen, was het tijd voor de toespraken van de drie aandeelhouders. Eerst sprak zoon Wouter zijn vader toe. "Na 29 jaar noeste arbeid bent u vanaf morgen officieel gepensioneerd. Een Frans spreekwoord zegt : weggaan is een beetje sterven. U reisde de wereld over, op zoek naar klanten en distributeurs. Duizenden kilometers werden afgelegd met een papieren landkaart als gids. Communicatie moest nogal eens met handen en voeten. Successen, teleurstellingen, kansen en uitdagingen wisselden elkaar af. Tientallen reisverslagen en honderden aanbiedingen zijn door u geproduceerd. Velen daarvan met potlood en tekstverwerker. Niet opgeven, maar doorzetten om genoeg opdrachten te verwerven. Dat bepaalde uw dagen. Geen half werk, maar een tevreden klant was en is de norm!"


Erik Bruggink

Algemeen directeur Erik Bruggink memoreerde enkele leuke herinneringen aan Alex. "Alex was altijd vroeg op het kantoor met zijn koffie en een paar boterhammen, de koffie was een ritueel. Eerst wat melk en dan de koffie erin zodat er een schuimkraagje ontstond. We gingen samen vaak naar het buitenland. Uit kostenbesparing zouden we samen op één kamer in één bed slapen, maar na de eerste ervaring met Alex zijn slaapkunsten ben ik de volgende nacht eerder naar bed gegaan. De conclusie was de volgende ochtend dat ik ook snurkte als een houthakker. Zo zijn we onder jouw leiding gegroeid van een georiënteerd bedrijf in metaal naar de kennismeester in palletizing. En één  belangrijk ding, de klant is altijd leidend."


Maarten Verbruggen

Als derde spreker koos zoon Maarten Verbruggen voor een gedeelte uit een boek van Toon Tellegen. De vierde spreker was Adriaan Westerveld van Promissie die de bedrijfsoverdracht heeft begeleid. Tot slot kreeg Alex zelf het woord. "Misschien ga ik het verhaal van al die jaren nog eens op schrift stellen, maar wie gaat dat lezen en wie begrijpt de emoties die erin liggen? Daarom gaat het boek vanavond dicht en leg het ik in de kast bij al mijn goede herinneringen."


Adriaan Westerveld

Hij prees de kracht van het team. "Het meest waardevol voor mij zijn alle mensen die hier werken. Het bedrijf is niet alleen van mij maar van iedereen hier. Bedankt! Ook de grote groep jonge mensen: Pak de kans die je krijgt geloof in jezelf en maak er iets moois van. Vandaag ga ik het bedrijf verlaten het is mooi geweest het ga jullie goed, wees zuinig op wat is opgebouwd en op elkaar. Jullie hebben een naam hoog te houden. Dank voor wie jullie voor mij zijn geweest, dank voor de samenwerking en dank voor jullie vertrouwen!"

En zo werd Alex na 29 jaar door alle medewerkers uitgezwaaid. Klik hier voor de foto's


Alex met zijn vrouw Joke

Voor meer informatie:
Verbruggen Emmeloord 
Bouwerskamp 13
8301 AE Emmeloord
The Netherlands
Tel: +31 527 62 02 32
info@verbruggen.nl 
www.verbruggen.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.