Niels van der Ben, G. Sevenhuijsen VOF:

"Gevolgen Corona worden steeds meer zichtbaar in de export"

Tholen - "De gevolgen van de Corona-crisis leken lange tijd de foodsector voor een groot deel voorbij te gaan, maar inmiddels worden de gevolgen toch steeds duidelijker zichtbaar", constateert Niels van der Ben van G. Sevenhuysen VOF. "Uitstel van containers, kleinere orders. Er is wel wat export, maar druk is het zeker niet."

"Zelf zijn wij niet zo actief op Afrika, maar nu het lastiger is om daar je geld vandaan te krijgen, gaan er ook een stuk minder kilo's heen. Ze pakken in elk geval niet de volumes die ze normaal afnemen. De frietexport is sowieso wereldwijd behoorlijk geraakt doordat wereldwijd de hotels en restaurants maar matig draaien. Dat zien we ook in exportbestemmingen als het Caribisch gebied. Het loopt allemaal wel door, maar niet meer dan dat."

"Eigenlijk zien we het bij de vollegrondsproducten die we verhandelen over de hele linie. De oogst was goed, de handel is matig en daar zijn de prijzen ook naar", constateert Niels. "Ik zie de situatie ook niet op korte termijn zomaar opleven. Gelukkig zitten wij breed in de producten en afnemers. We gaan eerder voor de één of twee containers -  met een mix van allerhande producten - per order dan dat we er tien of twintig tegelijk pakken. Dan is de pijn ook minder groot." 

Voor meer informatie:
G. Sevenhuysen V.O.F.
Nijverheidsstraat 5
1749 DR Warmenhuizen
Tel: +31.226320224
Fax: +31.226.316166
info@sevenhuysen.nl 
www.sevenhuysen.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven