Lekkerder bij de Boer app maakt streekproducten Zeker Zeeuws beter vindbaar

Zeeuwse telers en boeren met een winkel, stalletje langs de weg, versautomaat kunnen zich gemakkelijker laten vinden. In de app Lekkerder bij de Boer kunnen consumenten gericht zoeken naar producenten die echt Zeeuwse streekproducten verkopen met het landelijk erkende streekkeurmerk Zeker Zeeuws.


Rode Pipo is een gecertificeerd Zeker Zeeuws Streekproduct en als zodanig vindbaar in de Lekkerder bij de Boer app

De app laat op een kaart zien waar in de buurt boerderij-verkooppunten zijn. Naast een omschrijving van de boerderijwinkel, vindt de consument welke producten er verkocht worden, openingstijden, de route en nu ook of het bedrijf en haar producten gecertificeerd zijn voor het onafhankelijke keurmerk Zeker Zeeuws.

Eerlijke producten
De consument heeft behoefte aan eerlijke producten uit de streek, maar weten veelal niet waar ze deze producten kunnen kopen. Het erkend Zeeuwse streekkeurmerk ‘Zeker Zeeuws’ vervult de behoefte om eerlijke en echt streekgebonden producten met een oogopslag te herkennen door middel van het bekende beeldmerk. “Het beeldmerk toont aan dat een product in Zeeland geteeld, gekweekt, gevist of geproduceerd is met Zeeuwse grondstoffen. En bovendien op een verantwoorde manier met respect voor milieu, mens en dier,” vertelt Caroline Melissant-Makkus, coördinator van Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct.

Lekkerder bij de Boer vervult de behoefte om de vindbaarheid van streekproducten op een overzichtelijke app te vergemakkelijken. “Het is een online wegwijzer” vertelt Thomas Siahaya, initiatiefnemer en aanjager van Lekkerder bij de Boer. “Onze apps, mobiele site en website laat de consument zien waar je in de buurt groenten, fruit, zuivel en vlees direct van het land koopt. Er zitten geen onnodige schakels tussen. Directe verkoop. Verser kan niet. En tegen een eerlijke prijs. We zijn ervan overtuigd dat wij met ons bereik streekproducten in het algemeen, en nu streekproducten met het Zeker Zeeuws keurmerk, populair maken bij een groot publiek.”

Steun in de rug
Voor gecertificeerde boerderijwinkels en producenten die zichtbaar zijn op Lekkerder.nl met het keurmerk Zeker Zeeuws, betekent het een steuntje in de rug: ze hoeven de consument niet meer te overtuigen dat hun producten zuiver, eerlijk en gegarandeerd Zeeuws zijn. Dat vertelt het keurmerk hen al. Melissant: “Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct is altijd op zoek naar mogelijkheden waarmee Zeker Zeeuws streekproducten nog beter zichtbaar, vindbaar en verkrijgbaar zijn. Lekkerder bij de Boer biedt een online platform waarop dit mogelijk is. En daarbij een belangrijk pluspunt: De consument wordt verleid om naar de boer te gaan en op het erf de beleving en het verhaal achter het product meekrijgt.”

Siahaya vult aan: “Daarnaast biedt online de mogelijkheid de Zeker Zeeuws streekproducten op Lekkerder.nl ook buiten de provinciegrenzen onder de aandacht te brengen. We hebben landelijk bereik. Van noord naar zuid, van oost naar west. Boerderijwinkels, stalletjes langs de weg, versautomaten, melktappunten maar ook imkerijen en kwekerijen van bloemen en planten zijn vindbaar via onze app. Boerderijwinkels kunnen zich aanmelden. De vermelding is gratis." 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.