Indiase regering wil exportverbod van gedehydrateerde uien opheffen

Er circuleren berichten dat de Indiase regering het exportverbod van gedehydrateerde uien van alle variëteiten, zowel gesneden als gesnipperd alsook in poedervorm, wil opheffen. In een brief aan het directoraat-generaal buitenlandse handel heeft het ministerie van Consumentenzaken daarnaast aanbevolen de uitvoer van twee speciale kwaliteitsuien toe te staan. Het betreft 10.000 ton Bangalore Rose en 10.000 ton Krishnapuram uien.

Volgens timesofindia.indiatimes.com heeft het ministerie ook aanbevolen om de maandelijkse export van 150 ton uien naar Bhutan toe te staan voor de komende drie maanden.

Bijna alle hoeveelheden Bangalore Rose-uien zijn bestemd voor de export naar Zuidoost-Aziatische landen. Krishnapuram-uien worden vanwege hun grootte en pikantheid niet gebruikt in de Indiase keuken, maar worden geïmporteerd door Thailand, Hongkong, Maleisië, Sri Lanka en Singapore.

Het ministerie van Consumentenzaken heeft aanbevolen om deze twee uienrassen in overleg met de staatstuinbouwafdelingen toe te staan voor export. De verschepingen moeten plaatsvinden via de haven van Chennai volgens dezelfde procedure die in 2019 is vastgesteld.


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven