Daniel Voll, Vau-Ge Voll GmbH

"Ondanks corona was het soms zelfs bijna een beetje saai uienseizoen "

De Duitse uienoogst is zo goed als binnengehaald - in het zuidwesten van Duitsland is de oogst reeds afgesloten, in het noorden en oosten staat nog circa 25% op de akkers. Alles bij elkaar en ondanks alles was het een relatief ontspannen jaar. "Soms was het zelfs bijna een beetje saai", lacht Daniel Voll van Vau-Ge Voll GmbH uit Bobenheim-Roxheim, die blij is dat het een keer niet zo hectisch is.

In 2019 registreerde Daniel met zijn Italiaanse teelt een recordjaar: "Ook 2020 was een goed seizoen, maar nog lang niet zo goed als 2019, dat was een absoluut uitzonderingsjaar." Ook de buren in Nederland houdt Daniel in de gaten: "In het zuiden van het land waren er kwaliteitsproblemen vanwege het continue groeiende areaal zag men dit echter niet aan de geoogste hoeveelheden." In Duitsland zijn het winter-, stek- en zomerseizoen probleemloos verlopen.

Ondanks corona verliep het seizoen goed: "In het begin was natuurlijk iedereen bezorgd, aangezien men ook niet wist hoe lang de situatie aan zou houden. Ik had erop gerekend dat de oogst in Italië een probleem zou worden, maar dankzij overwegend machinale oogst liep alles echter toch voorspoedig. Dat schrijf ik ook toe aan de solide logistiek en het goede personeelsmanagement."

De verhandelde hoeveelheden hebben zich ook bij Vau-Ge naar de retail verplaatst: "De horeca heeft geleden en doet dat ook nog steeds. De maatregelen verhogen zeker de drempel om ergens naartoe te gaan voor veel consumenten."

Daniel zegt verder: "Er zijn altijd winnaars in een situatie maar het coronavirus is een groot verlies voor de meesten. Wij hadden geluk, maar er zijn ook branches waarin het sinds maanden aan stabiele inkomsten ontbreekt. 2020 zal beslist iedereen zich blijven herinneren..."

Hoe seizoen 20/21 zich verder zal ontwikkelen is nog niet duidelijk. Corona blijft een factor, maar ook de prijzen in de handel: "De exportstop in India zorgt ervoor dat Nederland grote hoeveelheden rode uien naar Azië stuurt om de markt daar te dekken. De Duitse hoeveelheden zijn te klein om een grote invloed op deze ontwikkeling te hebben, maar we profiteren echter wel van de hoge prijzen die daardoor in Europa ontstaan zijn", zegt Daniel afsluitend.

Voor meer informatie:
Daniel Voll
Vau-Ge GmbH
Roxheimer Straße 24, 67240 Bobenheim-Roxheim
Telefoon: +49 (0 62 39) 60 43
Fax: +49 (0 62 39) 31 96
E-mail: vaugezwiebeln@vau-ge.de  
Web: www.vau-ge.de  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven