Biologische uien ruim 19 procent duurder maar prijsverschil niet zo groot als bij dierlijke producten

Biologische uien kosten ruim 19% meer dan de gangbare variant en voor zuurkool geldt dat dit bijna 18% meer kost ten opzichte van de niet-biologische variant. Dat meldt het CBS op basis van onderzoek naar consumentenprijzen in de supermarkt.



Het onderzoek naar de prijsverschillen voor consumenten tussen biologische producten en hun reguliere, niet-biologische tegenhanger, is onderdeel van een groter onderzoek van Wageningen Economic Research naar prijsvorming in de voedselketen van boer tot consument. Het resultaat hiervan is de Agro-Nutri Monitor. 

In 2019 betaalden consumenten gemiddeld 19 cent meer voor een pond biologische zuurkool dan voor een pond niet-biologische zuurkool. Dat is 28 procent meer. Voor een kilo biologische uien was dit gemiddeld 28 cent (19 procent) meer. Het prijsverschil tussen biologisch en niet-biologisch is voor uien en zuurkool, net als bij melk en varkensvlees, de afgelopen jaren kleiner geworden.

Bron: CBS


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.