Export Spaanse paarse knoflook naar EU verviervoudigd in 2019

De afzet van de paarse knoflook uit Las Pedroñeras met beschermde geografische aanduiding (BGA) kende een aanzienlijke groei in 2019. De BGA meldt dat de afzet buiten Spanje met 41% toenam in vergelijking met 2018. De export naar de andere landen uit de Europese Unie is zelfs met 300% gegroeid, terwijl de stijging van de uitvoer naar het Amerikaanse continent 21% bedroeg.

De BGA is ervan overtuigd dat die mooie cijfers te danken zijn aan de groeiende waardering voor het keurmerk dat dit product onderscheidt van de andere knoflook op de markt.

Elena Mesas, voorzitster van de BGA Ajo Morado de Las Pedroñeras, blikt ook terug op de eerste maanden van 2020. "Begin dit jaar sloot China noodgedwongen zijn verwerkingsbedrijven en lag de export stil na de uitbraak van het coronavirus. De vraag vanuit landen zoals de Verenigde Staten verlegde zich toen naar Spanje”.

Een van de doelstellingen voor de komende periode is om deze trend in afzet en export nu door te trekken. “De pandemie kan nieuwe markten helpen aanboren die op zoek zijn naar kwaliteitsproducten. We hebben daarenboven dit jaar een oogst van heel goede kwaliteit gehad”, zo vertelt Elena. Om dit te bereiken staan er nu meerdere promotieacties in het buitenland op de agenda.

Bron: eldiario.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven