Minister van Landbouw Abdur Razzak:

"We moeten in Bangladesh zelfvoorzienend worden in uien"

In het kader van de aanhoudende uiencrisis in Bangladesh heeft de minister van Landbouw, Abdur Razzak, verklaard dat hij onderzoekers, wetenschappers en ambtenaren opdracht heeft gegeven om actieplannen op te stellen die specifiek gericht zijn op zelfvoorziening door middel van een verhoging van de uienteelt in het land. "We moeten zelfvoorzienend worden in uien. De uiencrisis blijft maar doorgaan in ons land," zei Razzak tijdens een bijeenkomst.

Het ministerie van Landbouwuitbreiding, het Bangladesh Agricultural Research Institute en andere betrokken organisaties zullen samen moeten komen en spoedig het actieplan moeten presenteren over hoe om te gaan met deze uiencrisis en de tijd die nodig is om zelfvoorzienend te worden door de uienproductie te verhogen, gaf de minister aan. Hij zal met name de teelt van zomeruien aanmoedigen door telers vanuit de overheid te steunen met alle mogelijke zaken die daarvoor nodig zijn.

Bangladesh kreeg eerder al te maken met een recordstijging van de uienprijzen, nadat India vorig jaar op 29 september de export van uien verbood. De uienprijs steeg toen in slechts twee maanden met 557,8% j-o-j.

Volgens recent onderzoek, steeg de prijs van lokale uien in november 2019 met 542,8% j-o-j en de prijzen van importuien steeg toen met 572,7% j-o-j.

Bron: thedailystar.net

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven