Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees van den Bosch, Freeland:

"Afzet van kookgroenten als prei, bloemkool en broccoli veel beter dan andere jaren"

Tholen - Typische kookgroenten als prei, bloemkool en broccoli, profiteren momenteel van de Corona-crisis. "We merken dat er meer thuis wordt gekookt. De afzet van deze groenten loopt beter dan andere jaren rond deze tijd. Eigenlijk blijft de afzet steeds goed doorlopen en er worden ook relatief hoge prijzen gemaakt", vertelt Kees van den Bosch van Freeland. "Andere jaren was er in deze periode weleens een overvloed aan bloemkool, maar nu raken ze de grond nauwelijks."

"De peen doet niet mee aan de afzetboost en zakt nu vrijwel dagelijks in prijs. Verder zien we dat pompoenen in deze Corona-tijd versneld door de consument worden opgepikt. Nu heeft iedereen er nog een paar in z'n tuin staan en is de thuisverkoop vrij groot. Als die van de markt zijn, wordt het voor ons als handel weer interessanter", vervolgt Kees. "Verder zien we een grote vraag naar rode uien vanuit Aziatische landen, alleen is de transportcapaciteit voor de verre bestemmingen beperkt beschikbaar."

Freeland biedt momenteel ook Egyptische zoete aardappelen aan. "Alleen zijn deze kwalitatief niet van het niveau zoals we die graag zien", constateert de vollegronds groentenhandelaar. Het Hollandse ijsslaseizoen is inmiddels op zijn einde en ook dat was geen onverdeeld succes. "Pas op het laatst is er een spurt in de prijs geweest, maar het was en moeilijk seizoen met twee hete periodes en regen tussendoor. Nu zien we pas echt hoge prijzen, maar daar profiteert vooral Spanje van."

Voor meer informatie:
Kees van den Bosch
Freeland B.V.
Nijbracht 126
7821 CE Emmen
0591 670570
kees@freeland.nl  
www.freeland.nl