Indiase belastingdienst legt uienveiling stil

Invallen van de Indiase belastingdienst bij handelaren hebben ertoe geleid dat de veilingen in Lasalgaon, de grootste Aziatische uienmarkt, gedurende twee opeenvolgende dagen stil kwamen te liggen. Door 'Amavasya', een nationale feestdag, viel nog een dag voor de handel af. Ook op zondag was er geen handel, omdat dit de wekelijkse vrije dag is.

Belastingambtenaren vielen vorige week bij tien uienhandelaren in Lasalgaon binnen wegens verdenking van belastingontduiking, wat resulteerde in een onmiddellijke stopzetting van de handelsactiviteiten. De markt bleef ook de dag erna gesloten, omdat de ambtenaren op het veilingterrein hun papierwerk bleven doen.

Uientelers zijn al gefrustreerd door het nationale uienexportverbod. Zij zullen veel verlies lijden als de veilingen niet onmiddellijk worden hervat.

Volgens sommige bronnen hadden de uientelers niet al te veel te lijden van de actie, omdat ze hun producten op de desbetreffende dagen naar de veilingen in Vinchur, een markt 3 km verderop konden brengen, zo meldt business-standard.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven