Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Zware Ui-tdaging: wedstrijd de zwaarste ui telen

"Dit jaar bestaat De Groot en Slot 65 jaar en in het kader van dit jubileum konden scholieren en tuinders in gemeente Langedijk deelnemen aan ‘De Zware Ui-tdaging’ van ons zaadveredelingsbedrijf. De naam verklapt al wat de bedoeling is van deze wedstrijd: de zwaarste ui telen", aldus De Groot en Slot.

Zes scholen met kinderen uit de bovenbouw namen deel aan de wedstrijd. Een extra uitdaging was het uitdelen van de uienzaadjes, want een week na het afleveren op de scholen moesten zij sluiten i.v.m. corona. Samen met de docenten bedachten we creatieve oplossingen en zo zijn de meeste zaadjes in huiswerkpakketten toch nog bij de scholieren terecht gekomen. De kinderen hadden nu meer tijd om de door hen geteelde plantjes aandacht te geven en deze succesvol te laten uitgroeien tot dikke uien.

Scholier Dimitri van Het Mozaïek had de zwaarste ui met een gewicht van bijna 700 gram. De school had ook de meeste deelnemers en daarom kreeg elk kind op dinsdag 27 oktober een mandarijntje mee naar huis. "Nee, geen uitje, dat vonden we iets te gek. Ook heeft De Groot en Slot prijzen uitgereikt aan de andere twee prijswinnaars: Joey en Quinten (De Wijde Veert). Beide scholieren kregen een speelgoedbon en een goodiebag", aldus het bedrijf. 

Tuindersverenigingen
De andere categorie in de wedstrijd waren de tuinders. Zaken zoals voorvrucht, bemesting en ruimte werden erg serieus genomen en hierdoor woog de zwaarste ui van J. Blom, lid van Volkstuinvereniging Langedijk, bijna 1 kg. De tweede en derde prijs vielen binnen dezelfde vereniging voor S. Koopman en J. Bergen. Ook deze tuinders zijn in het zonnetje gezet met VVV-bonnen en goodies die goed gebruikt kunnen worden in de volkstuin.

De Groot en Slot wil de wedstrijd jaarlijks gaan organiseren en in het voorjaar van 2021 worden basisscholen en volkstuinverenigingen in de gemeente Langedijk opnieuw door ons uitgedaagd om hieraan deel te nemen.

Voor meer informatie:    
De Groot en Slot
1720 AA Broek op Langedijk
0226 33 12 00
info@degrootenslot.nl     
www.degrootenslot.nl      

Publicatiedatum: