Uienprijs schiet in heel Nigeria omhoog

Een stijgende vraag, overstromingen en slechte bewaaromstandig-heden lijken de belangrijkste oorzaken te zijn van de torenhoge uienprijzen in Nigeria. Nigeriaanse huishoudens moeten momenteel dieper in hun geldbuidel tasten om uien te kunnen kopen. Consumenten hebben zich tot de sociale media gewend om te klagen over de stijgende uienprijzen, waarbij ze de prijzen in verschillende regio's van het land met elkaar vergelijken. De prijs van een zak uien is op sommige plaatsen zelfs met meer dan 300% gestegen.

De uienprijzen variëren in verschillende regio's, afhankelijk van de beschikbaarheid van de uien. "De uienprijs is meestal hoger in deze tijd van het jaar, van november tot december, omdat dit het moment is waarop de telers dit gewas verbouwen," zegt een uienhandelaar. "Een zak uien die voorheen voor N18.000 (€39,60) werd verkocht, gaat nu over de toonbank voor N58.000 (€127,60)."

Een verontwaardigde consument voegde eraan toe: "De regering moet proberen een oplossing te vinden voor deze inflatie en het gewas beschikbaar te stellen aan de mensen. In de herfstmaanden zijn de uien meestal erg schaars en de uien die er zijn, zijn altijd erg duur. Onze regering maakt zelfs geen plannen om de uien het hele jaar door op te slaan."

In Nigeria worden vooral in het noorden van het land uien geteeld, in Kano, Kaduna, Sokoto, Jigawa, Plateau, Bauchi en Kebbi.

[N100 = €0,22 ]

Bron: premiumtimesng.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven