Surinaams AGF-schap bij diverse PLUS ondernemers

Tholen - Bij diverse PLUS ondernemers in de omgeving Amsterdam, Lelystad en Almere staat sinds kort een Surinaams groentenschap. “Het is nog heel lokaal, maar diverse ondernemers staan al te trappelen om het in te voeren”, vertelt Jack Nijboer, productspecialist AGF bij PLUS. “Het is met name een interessant concept voor ondernemers in wijken met bewoners met een multiculturele achtergrond. We rollen daarom het stapje voor stapje uit en kijken goed naar de demografie van de wijk.”

Het schap bestaat uit typisch Surinaamse groenten, okra, sopropo, cassave, kousenband, diverse soorten pepertjes, verse (onverpakte) taugé en diverse soorten chips Bijzonder is dat de groenten worden geleverd door de Surinaamse cateraar Suri Xprez die voor PLUS een aantal Surinaamse kant-en-klare versmaaltijden ontwikkelde. “Suri Xprez maakt een kleine marge op de groenten. Het gaat hen vooral om het verkopen van de maaltijden”, licht Jack toe.

Het Surinaamse schap is een innovatie die is ontstaan door corona. “Suri Xprez is een cateraar in Almere die door de coronacrisis veel minder opdrachten had en naar nieuwe afzetkanalen zocht. PLUS ondernemers zijn echt lokale ondernemers en steunen ook de lokale gemeenschap. Zo is in eerste instantie de samenwerking ontstaan tussen Suri Xprez en PLUS Homeruskwartier in Almere. Je ziet trouwens bij meer PLUS ondernemers dat zij maaltijden verkopen van lokale restaurants om hen in deze tijden te steunen.”

Voor meer informatie
PLUS Retail
Jack Nijboer
Productspecialist AGF

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.