Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Egyptische uien na citrus en aardappelen meest geëxporteerde gewas

De Egyptische centrale administratie voor Landbouwquarantaine verklaarde dat de uienexport dit jaar tot 4 november 370.512 ton was. Dat maakt de Egyptische ui, na respectievelijk citrus en aardappelen, het op twee na meest geëxporteerde gewas.

In een vergelijkbare context nam Egypte in 2019 wereldwijd de derde plaats in bij de export van gedroogde uien met een totaal van 13,6 ton.

De Egyptische uienexport bedroeg in 2019 € 25,6 mln, wat neerkomt op 8,1% van de totale wereldwijde export van gedroogde uien in 2019, volgens gegevens van het International Trade Center (ITC) van de VN.

India komt op de eerste plaats met een export van € 99 mln, terwijl de VS op de tweede plaats komt met een export van € 66 mln.

Nederland (29%), Duitsland (25%), Japan (13%), de VS (4%) en Kroatië (4%) zijn de grootste importeurs van Egyptische gedroogde uien.

De Egyptische tuinbouwsector draagt voor 14% bij aan het bruto binnenlands product (BBP) en vertegenwoordigt 28% van de werkgelegenheid en 55% van banen op het platteland in Egypte, zei minister van Internationale Samenwerking Rania Al-Mashat in juli.

De opbrengst van de tuinbouwexport steeg met 20% in 2019 in vergelijking met 2009, en de groentenexport steeg met 40% in de loop van dezelfde periode, vermeldt www.egypttoday.com

De administratie die is verbonden aan het ministerie van Landbouw wees erop dat de export van druiven, knoflook, aardbeien, granaatappelen en sperziebonen in 2020 met 10 tot 30% toenam in vergelijking met 2019.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven