Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ed de Stigter, De Stigter Fruithandel:

"Overname van Jan de Geus was mooie kans om te groeien in vierkante meters, klanten en assortiment"

Tholen - Waar in de loop der jaren veel bedrijven zijn gekomen en weer vertrokken op het Amsterdamse Food Center, is De Stigter Fruithandel de markt altijd trouw gebleven. "Mijn opa was teler van onder meer goudreinetten en stoofperen in de Betuwe en verkocht na de oorlog zijn handel in Amsterdam. Zo is hij op de Centrale Groothandelsmarkt terecht gekomen. Sindsdien kun je hier niet meer om 'De Stigters' heen. Mijn vader en twee ooms (Cornelis, Arie en  Freek) zijn nog altijd enkele dagen per week actief bij de zaak betrokken en inmiddels werken twee van mijn kinderen hier ook. Dat geeft wel extra motivatie om het bedrijf klaar te maken voor de volgende fase", vertelt directeur Ed de Stigter.


Vlnr: Baris Altan (verkoop buitenlands fruit), Cem Altan (verkoop Turkse handel), Ed de Stigter, Henk Schreurs (verkoop groenten) en Fas de Groot (Hollandse handel)

Dat hij de toekomst van het bedrijf met vertrouwen tegemoet ziet, blijkt wel uit de overname van buurman Jan de Geus, eerder dit jaar. "Je krijgt niet zo vaak de kans om je buurman over te nemen en voor ons was het een mooie kans om in vierkante meters, klanten en assortiment uit te breiden. Beide bedrijven vullen elkaar prima aan", vertelt Ed. Voorlopig blijven Jan de Geus en De Stigter Fruithandel nog onder eigen naam en met het het bestaande personeel naast elkaar bestaan in afwachting van de update die de hele markt krijgt. "We hebben aangegeven mee te gaan in de herstructureringsplannen en willen als de plannen concreet zijn, het pand flink onder handen gaan nemen met onder meer nieuwe docks en verkoopruimte."

De klantenkring van De Stigter Fruithandel is erg divers. "Veel Turkse winkeliers komen hier hun handel halen, maar ook slagers en bakkers die fruit erbij verkopen. We hebben wel 500 klanten, hoofdzakelijk in Groot-Amsterdam", vertelt Ed. De coronamaatregelen hebben bij de fruithandel alleen maar een boost gegeven aan de omzet. "Een klein deel van onze klanten is actief in de horeca en zij hebben natuurlijk wel een tik gehad, al zie je nu dat ze de schade wel meer proberen te beperken met bezorgen en afhalen. Maar die daling is bij ons ruimschoots gecompenseerd door de winkeliers, die aanzienlijk hebben geplust. Zeker tijdens de eerste golf schoot de omzet omhoog. Inmiddels is de situatie wel genormaliseerd."

"We bieden onze klanten een breed assortiment kwalitatief hoogwaardige AGF. In de loop der jaren is het assortiment wel veranderd. Veel Hollandse groenteboeren hebben plaats gemaakt voor buitenlandse winkels. Nederland is multicultureel geworden en daar hebben we ons assortiment op aangepast. Als je kijkt hoe de verkoop van bijvoorbeeld gember of Turkse pepers de afgelopen jaren een vlucht heeft genomen, dat is echt ongelofelijk", vertelt Ed. "Deels importeren we zelf uit landen als ItaliĆ« en Spanje, maar we kopen ook bij Hollandse importeurs en soms ook rechtstreeks bij telers. Zo hebben we een hele goede paddenstoelenleverancier, waarmee we echt een naam hebben opgebouwd." 

Bij de grossier zijn er zo'n 33 man actief, waarvan 15 op fulltime basis. Ondanks dat het werk vaak al om 3 uur 's nachts begint, is het volgens de fruithandelaar niet moeilijk om aan personeel te komen. "Het komt regelmatig voor dat mensen komen vragen of we hier werk voor ze hebben. Ze zien dat er hier een gemoedelijke sfeer heerst. Er schuilt geen geheime formule achter de tevredenheid van onze klanten, ze zijn namelijk allemaal even belangrijk of ze nou een paar doosjes of een paar pallets kopen. Wij helpen iedereen op een goede en Amsterdams, vriendelijke manier want als onze klanten tevreden zijn, zijn wij dat ook. En daar kunnen we al ruim 80 jaar onze boterham mee verdienen, dus daar gaan we graag op dezelfde voet mee door!"

Voor meer informatie:
Ed de Stigter
De Stigter Fruithandel
Centrale Groothandelsmarkt 188
1051 LJ Amsterdam
Tel: 020-5829859
[email protected] 
www.destigter-agf.nl