Minister Mamata Banerjee van de Indiase deelstaat West-Bengalen

"Nieuwe agrarische wetgeving heeft geleid tot zwarte markt voor aardappelen en uien"

Onlangs stelde minister Mamata Banerjee van de Indiase deelstaat West-Bengalen dat de nieuwe agrarische wetgeving van de federale regering geleid hebben tot de zwarte handel in uien en aardappelen met een forse prijsstijging voor beide gewassen tot gevolg. 

Banerjee heeft premier Narendra Modi geschreven met het verzoek actie te ondernemen tegen de zwarte handel of om deelstaten de benodigde autoriteit te verlenen om dit probleem zelf aan te pakken. 

"De centrale regering heeft destructieve wetten ingevoerd die hebben geleid tot een zwarte handel in basisvoedingsmiddelen, zoals uien en aardappelen," zei de minister tijdens een vergadering. "Voorheen hielden we de prijzen van deze producten onder controle maar deze landelijke wetgeving heeft ons deze macht ontnomen, wat telers en consumenten veel geld kost."

In september ging de Essential Commodities (Amendement) Act 2020 in, waarmee granen, peulvruchten, oliehoudende gewassen, uien en aardappelen van de lijst met essentiële voedselgewassen werden geschrapt. Banerjee zei dat de regering van de deelstaat niet verantwoordelijk kan worden geacht voor de hoge uien- en aardappelprijzen, die eerder wel opgenomen waren op de lijst van essentiële voedselgewassen. 

 

Bron: thehindu.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven