Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pandemie heeft grote invloed op Egyptische lente-uienseizoen

"Nu al minder orders lente-uien voor volgende seizoen"

Het is voor de handelaren van Egyptische lente-uien sinds de verspreiding van het coronavirus een moeilijke tijd. Eind vorig seizoen verloor één exporteur geld aan de verlading van zijn producten en zolang de restaurants gesloten blijven zal een groot deel van de potentiële klanten niet in staat zijn om hun gebruikelijke hoeveelheden te bestellen.

Het jaar 2020 begon echt goed voor de Egyptische lente-uitjes. Volgens Mai Yassin, exportmanager van Stars of Export, was de vraag aan het begin van het seizoen erg goed. Tegen het einde van het seizoen begonnen er echter problemen te ontstaan. Yassin: "2020 was een goed seizoen voor de Egyptische lente-uien in het algemeen. De prijzen waren zeer goed, evenals de marktomstandigheden. Het einde van het seizoen was een beetje anders, omdat corona zich tegen die tijd steeds verder begon te verspreiden. Dit betekende dat de laatste containers van het seizoen wat problemen hadden, waardoor we geld verloren op deze specifieke ladingen."

De pandemie heeft door minder bezoekers dan normaal geleid tot de sluiting van restaurants en hotels. Het resulteerde ook in minder mogelijkheden voor Stars of Export als bedrijf, legt Yassin uit. "Voor het komende seizoen zijn we van plan om onze basis te dekken, aangezien de markt momenteel traag en rustig is. Lente-uien worden vooral in de horeca gebruikt, dus door restaurants en hotels, meer dan door consumenten die het thuis gebruiken. Dus nu veel restaurants in Europa gesloten zijn verliezen we een percentage, en niet een klein percentage, van onze klanten. Daarom zien we nu al dat de bestellingen voor het komende seizoen lager liggen dan vorig jaar. Maar dit geldt ook voor onze teelt- en bewerkingscapaciteit. Alles is wat vertraagd om het coronavirus op afstand te houden. Dit is gedaan om de veiligheid van onze medewerkers te garanderen."

"In het magazijn moet iedereen een masker gebruiken en mensen moeten een veilige afstand onderling in acht houden. Dit heeft ook geresulteerd in minder werktijd. Het betekent een kleinere lente-uienteelt dan vorig jaar. Maar ondanks dat het minder is, is het ook, met deze veiligheidsmaatregelen in het achterhoofd, gewoon het maximum dat we op dit moment kunnen doen." 

Omdat er nog steeds geen geneesmiddel of vaccin is voor Covid-19, zegt Yassin dat ze het volgende seizoen heel anders zullen moeten aanpakken dan gebruikelijk. "We zijn nog steeds gefocust op de Europese markt en we hadden een nieuwe klant in het Verenigd Koninkrijk. Maar toen het coronavirus zich aandiende, was het moeilijk om aan hun behoeften te voldoen, omdat onze verwerking begon te vertragen. Daarom zal de focus voor volgend seizoen niet liggen op het aangaan van nieuwe overeenkomsten, maar op het verzekeren van het aanbod dat we voor onze klanten hebben."

"Met het oog op de toekomst is het moeilijk om verwachtingen voor het nieuwe seizoen te hebben. Net als de rest van de wereld wachten we gewoon op een kuur of een vaccin voor het coronavirus, zodat ons leven weer normaal kan worden. Tot die tijd moeten we het seizoen zoals het is tegemoet gaan."

Voor meer informatie:
Mai Yassin
Stars of Export
+20 111 012 1741
[email protected] 
www.starsofexport.com  

Publicatiedatum: