Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Martin de Dreu, De Dreu Onions:

"Voor het eerst weer een rustigere week in de uienexport"

Tholen - De afgelopen weken was er sprake van een enorme drukte in de uien, maar de vraag is volgens Martin de Dreu van De Dreu Onions uit Ritthem deze week wel wat getemperd. "Het is voor het eerst wat rustiger, maar er zijn de afgelopen weken dan ook nogal wat uien vertrokken."

"Ook wij hebben volle bak gedraaid, voornamelijk voor West-Afrika en Engeland. Of we dat voorlopig volhouden, is maar afwachten. Wanneer Senegal haar grenzen sluit, zal er sowieso een grote hap minder weggaan. Voor Engeland vormt de Brexit een groot vraagteken. Nu hebben wij als uienexporteurs wel ervaring met het papierwerk voor de export naar derde landen, maar het wordt er sowieso niet eenvoudiger op. Wat meer duidelijkheid zou welkom zijn. En onze klanten in Engeland weten net zo weinig als ons."

"Eén ding is wel zeker, ik zie de prijs en de export de komende tijd niet omhoog gaan. Momenteel is er ook nog geen vraag uit Oost-Europa, maar die landen komen toch altijd wat later op de markt. Op dit moment ligt de prijs van de grove uien rond de 20 cent. Kwalitatief zie ik geen problemen. We hebben deze week nog prachtige blanke uien, Klasse I geladen. We zullen ongetwijfeld wat meer verweerde uien gaan zien, maar tot op heden ondervinden we nog geen problemen."

Voor meer informatie:
De Dreu Onions
Landbouwweg 1
4389 VL Ritthem, (Vlissingen)
Mob: +31(0) 653738791
[email protected]
www.dedreu-onions.com