Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lionel Foubert, Les Aulx du Sud-Ouest:

"We willen jaarrond Franse knoflook leveren"

Volgens Lionel Foubert, van Les Aulx du Sud-Ouest, is de Franse knoflookmarkt veelbelovend. "Er is een groeiende vraag naar knoflook van Franse oorsprong. Ook de consumptie van knoflook blijft stabiel, omdat het wordt beschouwd als een gezond product, en dat is een goede kwaliteit in het huidige coronatijdperk." Voor Les Aulx du Sud-Ouest heeft de sluiting van de horeca geleid tot een verschuiving van de afzet naar de detailhandel en de groothandel.

Les Aulx du Sud-Ouest maakt deel uit van een groep van drie bedrijven die gespecialiseerd zijn in knoflook. Ze bevinden zich op dezelfde locatie in Cadours, in de Haute-Garonne. Samen zorgen ze voor de teelt, marketing en verwerking. "Onze strategie richt zich op Franse knoflook, met als doel om 12 maanden per jaar Franse knoflook aan te bieden," licht Lionel toe.

Het teeltbedrijf heet Ferme de La Hitte dat gespecialiseerd is in knoflook. Het is het tweede groeiseizoen voor het bedrijf, dat 45 hectare beslaat met een geschatte opbrengst van 400 ton. De marketing wordt uitgevoerd door Les Aulx du Sud-Ouest, die de knoflook van het eigen bedrijf, maar ook van andere telers koopt. Les Aulx du Sud-Oues is opgericht in 1982. Elk jaar brengt het ongeveer 3.000 ton knoflook op de markt, voornamelijk Franse, maar ook geïmporteerde knoflook in het laagseizoen. Het grootste deel wordt in Frankrijk verkocht; de export is slechts goed voor 5% van de omzet. De dochteronderneming Sokod'ail (1989) is gespecialiseerd in de verwerking tot culinaire producten, zoals knoflookpuree, knoflookteentjes, gepelde knoflook en gedehydrateerde knoflook.

Les Aulx du Sud-Ouest biedt een breed scala aan knoflook, waaronder de BGA witte knoflook uit Lomagne, roze knoflook uit Lautrec (met het Label Rouge-certificaat) en BOB-beschermde paarse knoflook uit Cadours. Het is ook IFS gecertificeerd en neemt deel aan de initiatieven BeeFriendly en Zero Pesticide Residues (CRP) van het collectief Nouveaux Champs.

De velden tijdens de oogst in 2020 bij La Ferme de La Hitte

Met het oog op de modernisering en de verhoging van de opbrengsten van de Franse knoflook heeft het bedrijf de afgelopen twee jaar aanzienlijke investeringen gedaan. De totale investering dekt bijna twee miljoen euro. "We hebben 300.000 euro geïnvesteerd in de teelt, 200.000 euro in de marketing en 1.500.000 euro in de verwerking. In 2021 zullen we blijven investeren om onze productie- en opslagcapaciteit te vergroten. Dit alles past in onze visie om knoflookspecialisten te zijn en nieuwe oplossingen te bieden in de teelt, marketing en verwerking," besluit Lionel.

Voor meer informatie:
Lionel Foubert
Les Aulx du Sud-Ouest
[email protected]
www.lesaulxdusudouest.com

Publicatiedatum: