Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

UPL reageert op verbod op kiemremmers Argos in Duitsland na brand

Het gewasbeschermingsmiddel Argos (werkzame stof D-Limoneen) is in verschillende EU-lidstaten goedgekeurd voor gebruik als aardappelkiemremmer. Er is een zeer hoge vraag geconstateerd als gevolg van het recente verbod van het gebruik van CIPC als kiemremmer.

Voorafgaand aan de goedkeuring en de marktintroductie in Duitsland, na vermoedelijke onjuiste aankoop- en toepassingsmethoden, die nog steeds in onderzoek zijn, is aanzienlijke brandschade waargenomen in een aardappelopslaglocatie in Duitsland.

Vanwege dit incident heeft de Duitse toelatingsautoriteit BVL op vrijdag 4 december 2020 besloten tot een tijdelijke opschorting van de toelating. Dit in afwachting van nadere informatie van de toelatingshouder.

Argos wordt geleverd door UPL Europe Ltd en haar dochterondernemingen, en wordt in elk land geleverd met een zeer duidelijk advies over het productgebruik. "Uitstekende veiligheid en hoge productprestaties zijn aangetoond wanneer het product wordt gebruikt volgens het productetiket", aldus het bedrijf. 

Momenteel zijn er gesprekken gaande over het opheffen van de schorsing en het verlenen van de definitieve goedkeuring om het product zo snel mogelijk in Duitsland op de markt te kunnen brengen.

"UPL Benelux heeft voor de marktintroductie van Argos intensief samengewerkt met relevante stakeholders. Alle aandacht is gegeven aan een veilige en effectieve toepassing van Argos in aardappelbewaringen. In meerjarig onderzoeksprogramma is veel aandacht gegeven aan het testen van onder andere geschikte toepassingsapparatuur. Voor toepassing met heetvernevelingsapparatuur staat dan ook op het Argos productetiket expliciet vermeld dat toediening middels heetvernevelen uitsluitend dient te gebeuren met temperatuur gecontroleerde apparatuur bij 190 °C", besluit UPL.

Voor meer informatie:
www.upl-ltd.com 
www.uplonline.com 

Publicatiedatum: