Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jaap van Wenum herbenoemd als Algemeen Bestuurslid LTO Noord

De Ledenraad van LTO Noord heeft vrijdag akkerbouwer Jaap van Wenum uit Kootwijkerbroek herbenoemd als algemeen bestuurslid. Van Wenum zit al sinds 2016 in het bestuur van de belangenbehartiger van boeren en tuinders in de negen noordelijke provincies. Daar komen nu nog drie jaar bij.

De vertrouwenscommissie was unaniem in haar voordracht: “Gelet op zijn kennis en ervaring, motivatie, CV en het met hem gevoerde gesprek, is de vertrouwenscommissie van mening dat Jaap van Wenum ruimschoots voldoet aan de in de profielschets gestelde eisen en tot op heden op uitstekende wijze invulling aan het AB-lidmaatschap heeft gegeven.” Ook de Ledenraad ging unaniem akkoord met de voordacht.

Jaap van Wenum is blij met de herbenoeming: “Ik vind het van belang dat de grote groep leden in de plantaardige sectoren binnen LTO Noord een stevig en herkenbaar gezicht heeft in het algemeen bestuur van de organisatie. Samen zijn we verantwoordelijk voor de belangenbehartiging en het toekomstperspectief van alle ondernemers in de land- en tuinbouw.”

Over Jaap van Wenum
Dr. ir. Jaap van Wenum is vijftig jaar jong en exploiteert in het Gelderse Kootwijkerbroek een akkerbouwbedrijf dat zich richt op de teelt van aardappelen, uien, granen en voedergewassen. Hij is vanaf 2016 bestuurlijk actief in de georganiseerde land- en tuinbouw als lid van het algemeen bestuur van LTO Noord, voorzitter van de vakgroep akkerbouw van LTO Nederland en vicevoorzitter van de Brancheorganisatie Akkerbouw. Daarnaast is hij lid van de Klankbordgroep Avebe en van de Auditcommissie Joindata. De heer Van Wenum heeft daardoor relevante bestuurservaring op regionaal, landelijk en sectoraal niveau en beschikt over een breed draagvlak onder de (sector)leden en een goed netwerk.

Binnen het algemeen bestuur zal Jaap van Wenum aandacht blijven vragen voor de samenwerking met de andere regionale organisaties en met de sectoren en portefeuilles van LTO Nederland. In de komende bestuurstermijn wil hij aandacht geven aan het uitbouwen van het nieuwe elan van LTO Noord, toekomstgericht ondernemerschap. Jaap van Wenum wil in al zijn activiteiten de opvattingen van leden gebruiken als toetssteen voor zijn handelen en is zelf bereid een actieve rol te spelen in het contact met (jonge) leden.

Bron: LTO Noord

Publicatiedatum: