Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Robert Pierik en Anneke Verheul nieuwe regiobestuurders LTO Noord regio noord

Robert Pierik en Anneke Verheul zijn de nieuwe regiobestuurders bij LTO Noord regio Noord. Vanaf deze maand nemen zij de taken over van Jan Bloemerts in Drenthe, die eind dit jaar afscheid neemt als regiobestuurder. ‘Ik heb zin in deze nieuwe uitdaging’, zegt Verheul enthousiast in de LTO-aankondiging. Pierik wil zich onder meer inzetten voor toekomstperspectief voor jonge boeren.

‘Als ondernemer wil ik niet alleen aan de zijlijn staan, maar een bijdrage leveren aan de toekomstbestendigheid van onze sector’, stelt Verheul, die samen met haar man en oudste zoon in Witteveen een melkveebedrijf met 200 koeien runt. ‘Ik vind het belangrijk dat boerenbedrijven bestaansrecht houden. Daarom moeten wij als sector onderdeel blijven van de samenleving en onszelf goed positioneren. We kunnen niet zonder de landbouw, maar de landbouw heeft wel ruimte nodig om te kunnen ondernemen in het landelijk gebied. Er komt steeds meer op de sector af. Denk aan stikstof, duurzaamheid en energie. Deze ontwikkelingen en omschakelingen kosten tijd en geld. Het is belangrijk dat beleid en praktijk op elkaar worden afgestemd en kostprijsverhogende maatregelen terug te vinden zijn in de opbrengstprijs.’

Verheul wordt verantwoordelijk voor de portefeuille Landelijk gebied en programma Boer, Burger & Biodiversiteit.

Blik op de toekomst
Pierik wordt verantwoordelijk voor de portefeuille Natuur en Fauna in de provincie Drenthe. Hier vallen bijvoorbeeld het stikstofdossier en de gebiedsprocessen onder. Zo is Pierik betrokken bij het gebiedsproces Drostendiep. Samen met zijn vrouw runt hij een melkveebedrijf in het Drentse Dalerveen met 140 melkkoeien en bijbehorend jongvee.

Pierik richt zijn blik op de toekomst: ‘Wij verliezen de jongste generatie boeren, omdat wij vanuit de maatschappij en de politiek weinig draagvlak ervaren voor onze sector. Door deze ontwikkeling en alles wat op ons afkomt, twijfelen jonge boeren of zij het bedrijf moeten overnemen of voortzetten. En ook voor de huidige ondernemer wordt het steeds moeilijker. Door ons te verenigen, stralen we uit dat de politiek, overheid en andere partijen niet om ons heen kunnen. We zorgen er samen voor dat boeren en tuinders ertoe doen en dat we binnen randvoorwaarden kunnen blijven ondernemen.’

Publicatiedatum: