Douwe Zijp nieuwe CEO East-West Seed

Bert van der Feltz is met ingang van 14 december teruggetreden als CEO van veredelingsbedrijf East-West Seed. Douwe Zijp volgt hem op. Zijp was tot voorkort vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen. 

Ard Groot, voorzitter van de raad van commissarissen: "Bert heeft 20 jaar aan het bedrijf gewerkt, waarvan 5 jaar als CEO en voorzitter van de raad van bestuur. Hij speelde een sterke rol in de ontwikkeling van het bedrijf, zoals de oprichting van East-West Seed India in 2004. Ik ben Bert dankbaar voor zijn onvermoeibare inspanningen."

Douwe Zijp is sinds 2016 lid van de Raad van Commissarissen van EWS. In het verleden was hij CEO van onder meer Nunhems en Incotec. Zijp heeft ook ruime ervaring als adviseur en supervisor in de branche.

Zijp is benoemd voor een beperkt aantal jaren. "Terwijl de wereld verandert in het licht van de uitdagingen van vandaag", legt Ard Groot uit, "is de essentiële rol van zaden en landbouw in het voedselsysteem steeds duidelijker geworden. Met zijn brede management- en seed-ervaring zal Douwe Zijp samen met Simon Jan de Hoop en Michel Devarrewaere het directieteam leiden, wat ons snelgroeiende bedrijf naar de volgende fase zal brengen.”

Voor meer informatie:
East-West Seed
inter@eastwestseed.com
www.eastwestseed.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven