Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Familiebedrijf Viscon draagt stokje over aan vierde generatie en verwelkomt Synergia als medeaandeelhouder

Familie Visser draagt het stokje over aan de nieuwe generatie. Ter versterking heeft Viscon Group investeringsmaatschappij Synergia Capital Partners (‘Synergia’) aangetrokken. Synergia heeft een aanzienlijk minderheidsbelang verworven in het familiebedrijf te ‘s-Gravendeel.

De huidige aandeelhouder-bestuurders dragen de bestuurshamer over aan het nieuwe bestuur. De familie heeft deze stap gezet om het bedrijf een sterke partner te geven die ondersteuning kan bieden in de verdere groei van de onderneming.

Accelerator
Met een vernieuwd team, met vertrouwde bekende gezichten, zal Viscon Group verder uitgebouwd worden tot een steeds krachtigere speler in onder meer de Agro & Food sector, zo deelt het bedrijf in de aankondiging van het nieuws. "De sector staat wereldwijd in de belangstelling door de rol die zij kan spelen in duurzaam schaalbare voedselproductie en welzijn en daarmee in de gezondheid van de generaties die na ons komen. Software, AI, AGV’s, robotics en andere technische trends richten zich in toenemende mate op deze sector. Viscon Group is hier zeer actief in en zal de komende jaren nog verder naar nieuwe technieken en business modellen toe bewegen."

Bij Viscon is men overtuigd dat 'de huidige positie van de groep een uitstekende uitgangspositie biedt om door te groeien en door te investeren in de gebieden waar het bedrijf actief is.' "Co-creëren met innovatieve partners, toeleveranciers en game changers uit de industrie blijft de kracht van ons bedrijf", stelt men. "Synergia - als nieuwe partner met al haar ervaring, kennis en netwerk - zal hierin fungeren als accelerator."

Familie blijft betrokken
“Viscon verwelkomt Synergia van harte en is als onderneming ook dankbaar dat de familie als aandeelhouders betrokken zal blijven bij de organisatie. Zij zullen hun rol in de dagelijkse leiding neer gaan leggen, maar zullen zeker verbonden blijven als actieve aandeelhouders”, aldus CEO René de Vos

“Viscon is een prachtig voorbeeld van ondernemerschap en innovatie in sectoren waar Nederland internationaal onderscheidend kan opereren. De sectoren waar Viscon haar sporen in heeft verdiend, staan wereldwijd hoog op de politieke, economische en sociale agenda’s om te innoveren en versterken. We zien met erg veel plezier uit naar de samenwerking met de onderneming en de familie om Viscon Group naar een volgende fase te ondersteunen”, aldus Daan Legro, algemeen directeur bij Synergia.

Voor meer informatie:
Viscon Group
www.viscon.eu

 

 

Synergia Capital Partners
www.synergia.nl 

Publicatiedatum: