Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Dankzij overname beschikken we over een aparte locatie voor gele en voor rode en roze uien"

JJK Uienhandel neemt buurman Uienhandel De Koster over

Tholen - Per 1 januari 2021 neemt J. Jansen & Zonen (JJK) Uienhandel 'buurman' Uienhandel de Koster uit Kruiningen over. JJK neemt de hele BV van Uienhandel de Koster over. "We zijn er blij mee dat de overname in goed overleg heeft plaatsgevonden. De contacten blijven goed en daarom is er echt sprake van een positieve overname", zegt Marius, die samen met zijn broers Pieter en Henk en zoon Jaco het bedrijf leidt. 

Jaco, Pieter, Marius en Henk Jansen

"We werken al jaren lang samen en zo kwam van het één het ander. Wij zaten op onze huidige locatie beperkt in de op- en overslagruimte. Door nu op twee locaties te draaien, kunnen we onze mogelijkheden uitbreiden. Het doel is om op de nieuwe locatie gele uien te gaan sorteren en op onze huidige locatie uit te breiden met rode en roze uien", vertelt Marius. "Nu draaien we in onze topweken 1.000 ton uien per week, dankzij de overname zouden we het volume kunnen uitbreiden naar 1.500 ton uien, maar het gaat ons niet zozeer om de extra capaciteit, maar meer om onze dienstverlening uit te breiden met rode en roze uien. Zit er een leuke marge op, dan geven we gas, anders gaat bij ons de rem erop."

De afgelopen maanden werd er vooral gas gegeven bij de uiensorteerder. "We hebben als Nederlandse uiensector gigantische exportweken achter de rug, met een recordexportweek van 46.000 ton, dat is niet eerder voorgekomen. Zo hebben we met z'n alleen een mooi gaatje geslagen in de uienvoorraad", blikt Marius terug. "Deze exportcijfers zullen we in het nieuwe seizoen niet meer terug gaan zien, maar ik ben positief gestemd over het vervolg van het seizoen. Veel zal afhangen wat er de komende twee maanden gaat gebeuren, ook met het Corona-virus, met het oog op de wereldwijde export."

Voor meer informatie:
J. Jansen & Zonen Uienhandel B.V.
Hansweertsestraatweg 41
4416 ND Kruiningen
Tel : 0113-382932
Fax : 0113-383815
[email protected]