Indiase regering versoepelt importvoorwaarden voor uien om hoge marktprijzen tegen te gaan

Zendingen van ingevoerde uien die zonder fumigatie en met een dergelijke vermelding op de PSC in Indiase havens aankomen, moeten door de importeur in India worden gefumigeerd via een erkende behandelingsaanbieder. De invoer moet grondig worden geïnspecteerd door quarantainebeambten en alleen worden vrijgegeven als deze vrij wordt bevonden van plagen en ziekten.

"In het licht van de publieke bezorgdheid over de hoge uienprijzen, heeft het Department of Agriculture and Farmers Welfare besloten de versoepeling van de voorwaarde van fumigatie en de aanvullende verklaring op het fytosanitaire certificaat overeenkomstig het Plant Quarantine Order 2003, voor de invoer te verlengen tot 31 januari 2021. De versoepeling zal onderworpen zijn aan bepaalde voorwaarden," zei een ambtenaar van het ministerie.

Bovendien meldt zeenews.india.com dat als uienbrand (Urocystis cepulae) of fusarium tijdens de inspectie wordt onderschept, de specifieke container zal worden geweigerd en gedeporteerd. In het geval er aaltjes of uienmaden worden ontdekt, moeten deze worden vernietigd door middel van fumigatie; de zendingen zullen worden vrijgegeven zonder een extra inspectieprijs.

Bron foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven