PPA Uienpool:

"Aflandpool zorgt voor stabiliteit in coronatijd"

Op dinsdag 24 november hebben alle aflandpool-telers de eindafrekening van de rode en gele aflandpool ontvangen. Wat betreft de gele zaaiuien aflandpool realiseerde PPA een prijs van
€11,01 per 100 kg. De rode aflandpool realiseerde een knappe prijs van €12,37 per 100 kg. 

"Dit leverde wederom veel tevreden reacties op", zegt de organisatie. "De start van het groeiseizoen bracht hoge verwachtingen met zich mee. Echter door weersomstandigheden en druk op de aflandmarkt zakte de prijs steeds verder terug. Alleen in week 42 heeft de beursnotering de gele aflandpoolprijs van PPA kunnen evenaren."

Door het lastige groeiseizoen was de kwaliteit dit jaar minder dan de voorgaande jaren. Doordat de buitendienstmedewerkers van PPA de pooluien voortdurend in de gaten hielden konden de juiste adviezen door de pooltelers toegepast worden. Deze voortdurende controle heeft er mede voor gezorgd dat voor elk poolperceel een juiste bestemming gevonden is.

Rode aflandpool
Afgelopen jaar begon PPA met een rode aflandpool voor zaaiuien. Hier bleek meer interesse voor dan van tevoren verwacht. Oogstjaar 2019 is wat rode uien betreft niet bij iedere teler even goed afgelopen. Flinke prijsdalingen en de onzekerheid omtrent het Covid-19 virus resulteerde in weinig vraag naar rode zaaiuien bij de verpakkers. "Men wist niet goed wat er met de markt ging gebeuren en wachtte af. Voor telers die toch wat vast wilde leggen bleek de PPA rode aflandpool een mooie uitkomst. Het eerste jaar leverde dan ook een mooi resultaat op", aldus PPA.

Voor volgend seizoen is er bij PPA naast de bestaande pooltelers ook weer ruimte voor nieuwe telers. Voor zowel de gele- als rode- aflandpool, maar ook voor beiden bewaarpools. Daarnaast viert de PPA Uienpool aankomend oogstjaar alweer haar 25-jarige bestaan. Dit zal uiteraard op een bijzondere wijze plaatsvinden.

Voor meer informatie:
PPA
0187-657100
info@ppamail.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven