Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

DT Dijkstra introduceert nieuwe uienafstaarter

DT Dijkstra is vooral bekend om haar machines en installaties voor het sorteren, reinigen en transporteren van aardappelen. Minder bekend is het, dat het bedrijf ook voor uien oplossingen ontwikkeld.

Zo produceert DT Dijkstra sorteermachines, logistieke oplossingen en complete installaties voor uienverpakkers en -verwerkers. "Omdat onze engineers altijd op zoek zijn naar de beste oplossing voor elke klant en elk project, geloven zij sterk in het verbeteren en aanpassen van bestaande concepten", aldus het bedrijf. 

 

Nieuw in het programma van DT Dijkstra: de uienafstaarter
Een uienafstaartmachine is speciaal ontworpen om uien van hun loof (de staart) te ontdoen. Het loof dat bij de oogst van het land meekomt, moet voor verwerking of verpakking van de uien verwijderd worden. Daarvoor worden de uien in de uienafstaarter aangevoerd, waarna ze over zeven getransporteerd worden. Deze zeven worden door speciale trilmotoren in beweging gebracht, waardoor de uien over de zeven heen bewegen en de staart in een positie tussen de spijlen wordt gestuurd. Onder de zeven bevinden zich messen. Door het hoge toerental van de motoren en de speciale vorm van de messen ontstaat er een sterke luchtstroom die de uienstaarten tussen de spijlen van de trilzeef door zuigt.

Op dat moment kunnen de messen hun werk doen en de staarten verwijderen. De lengte van de zeef (of het aantal zeven achter elkaar) zorgt ervoor dat de ui voldoende gelegenheid krijgt om in de juiste positie op de zeef te komen, zodat het loof naar beneden gezogen kan worden en de messen de staart af kunnen snijden.

Afstaartlengte
In de doorontwikkelde versie van de DT Dijkstra-afstaarter is het mogelijk om de afstand tussen de zeef en mes in te stellen. Het actieve ophangingssysteem past zich aan de zeeftrillingsamplitude aan. Op die manier kan het mes eenvoudig en binnen enkele seconden nagenoeg tegen de zeef aan worden afgesteld, waardoor de staart korter afgesneden wordt dan bij de vergelijkbare bestaande systemen. Dit garandeert een flexibele staartlengte afhankelijk van klantwens of verwerkingsperiode.

Innovatie
"De engineers van DT Dijkstra, met jarenlange specifieke ervaring in de uienverwerking, zijn gefocust op innovatieve oplossingen voor problemen die in de praktijk min of meer geaccepteerd zijn. Voorbeelden hiervan zijn het reduceren van het gewicht van de zeef van 45 kg naar 8 kg, standtijdverlenging van het messnijvlak en het tegengaan van de zeefvervuiling, waardoor de reinigingsinterval verlengd wordt", zegt het bedrijf. 

Voor meer informatie:
DT Dijkstra
Landbouwkade 6
8304 AE Emmeloord
+31 (0)527 30 77 00
[email protected]  
www.dtdijkstra.nl 

Publicatiedatum: