Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

DRT- en DRD-lijsten uitgebreid

De DRT-lijst met injectietechnieken is recent uitgebreid met Squall en de Agricult LvS-techniek. Ook de DRD-lijst is uitgebreid. Hier zijn de met TeeJet AI, TeeJet AITTJ60 en Agrotop SoftDrop
spuitdop toegevoegd. 

De nieuwste lijsten zijn te raadplegen bij de Helpdesk Water. Lees hier meer.

Injectietechniek met Squall
De Technische Commissie Techniekbeoordeling (TCT) heeft op basis van uitgevoerd driftonderzoek geoordeeld dat met het toepassen van 0,5% Squall met een injectietechniek op een veldspuit, spuitdoppen met één DRD-klasse kunnen worden opgehoogd. Dit geldt voor
spuitdoppen met tophoeken van 110/120 graden en 80/90 graden en tot DRD-klasse 90%.

De indeling in DRT-klassen van een injectietechniek met 0,5% Squall is afhankelijk van de spuittechniek waarmee het wordt toegepast. Het overzicht van de indeling van spuittechnieken met de injectietechniek met 0,5% Squall in DRT-klassen staat in tabel 1 op de DRT-lijst.

In het bijbehorende informatieblad staat een beschrijving van de werking van de injectietechniek met Squall en de instellingen/randvoorwaarden voor gebruik in het veld.

Agricult LvS-techniek
De Technische Commissie Techniekbeoordeling (TCT) heeft op basis van uitgevoerd driftonderzoek geoordeeld dat de Agricult LvS-techniek met strooikop(pen) NK80LT voor neerwaartse onkruidbestrijding bij neerwaarts te bespuiten veldgewassen, bij de onderzochte
instellingen, ingedeeld kan worden in de DRT-klassen 75% en 90%.

Voor neerwaartse onkruidbestrijding in op- en zijwaarts te bespuiten boomkwekerij- en fruitteeltgewassen kan de Agricult LvS-techniek met strooikop(pen) NK80LT, bij de onderzochte instellingen, ingedeeld worden in de DRT-klassen 75% en 95%.

De TCT heeft de Agricult LvS-techniek met indeling in deze DRT-klassen opgenomen in de tabellen 1 en 2 op de DRT-lijst. In de bijbehorende informatiebladen staat een beschrijving van de werking van de LvS-techniek en instellingen/randvoorwaarden voor gebruik in het veld.

Publicatiedatum: