Harvex-platform brengt uienhandel in het digitale tijdperk

Harvex is een nieuw handelssysteem dat 'de eerste wereldwijde online-handelsplatform voor uien' wordt genoemd. Het uienhandelsplatform claimt dat het de groothandelsmarkten voor uien in het digitale tijdperk brengt. Daarnaast hoopt Harvex de uientelers een beter rendement te kunnen bieden door de tussenpersonen in de sector uit te schakelen.

"Het platform is een veilige ruimte waar kopers en verkopers naadloos kunnen handelen, terwijl het ook de toegang tot internationale markten voor kleinere telers verbetert," zegt directeur Alex Guilleux. "De kopers hebben toegang tot prijsgegevens in real time en de verzekering over de kwaliteit van het product."

Harvex zal volgende maand zijn eerste transactie afronden, wanneer de Nieuw-Zeelandse uien beschikbaar komen. "We hebben een jaar gewerkt aan de technologie en uientelers bezocht om hen te overtuigen dat er een betere manier is om te handelen, met een meer transparante prijsstelling. Nieuw-Zeeland is een klein land en wie handelt in grondstoffen op grote markten loopt altijd de kans om van de markt verdrongen te worden."

Telers konden uien op het platform plaatsen en aangeven welke prijs ze per ton wilden. Bij verkoop ontvangt Harvex een procentuele provisie.

"De Nieuw-Zeelandse uienexport bedraagt jaarlijks 117,5 miljoen euro," zegt James Kuperus, directeur van Onions New Zealand. De oogst brengt per jaar 230.000 ton uien op, waarvan 85 procent bestemd is voor de export.

Kuperus zegt dat Harvex een uitkomst is voor kleinschalige uientelers, die alleen niet de capaciteit hebben om exporteurs en handelaren te kunnen inschakelen of klanten overzee te kunnen vinden.

Bron: Stuff.co.nz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven