Rusland: telers slagen erin de uienprijzen te verhogen

Er is een stijging van de prijzen voor kwaliteitsuien op de Russische markt. Volgens de telers zelf is dit de eerste merkbare stijging van de verkoopprijzen van deze producten sinds het begin van de winter. Vandaag de dag bieden de Russische bedrijven in de belangrijkste teeltgebieden uien aan tegen 11-17 roebel/kg (0,12-0,18 €/kg), wat gemiddeld 10% duurder is dan aan het einde van de laatste werkweek.

Volgens de marktdeelnemers was de reden voor de prijsstijging te wijten aan een zeer beperkt aanbod van kwaliteitsuien. Dit is op zijn beurt weer te wijten aan het feit dat veel bedrijven blijven afzien van de verkoop van producten uit de opslag.

Volgens deskundigen zijn de uien op dit moment van lage kwaliteit en ongeschikt voor langdurige opslag. De telers geven aan dat in het huidige seizoen het percentage ondermaatse producten in de oogst aanzienlijk is toegenomen. Dit wordt veroorzaakt door ongunstige weersomstandigheden, met name door zware regenval in september.

Op dit moment is de Russische uienprijs al gemiddeld 22% hoger dan eind december 2019. Tegelijkertijd melden de marktdeelnemers dat de prijzen voor uien in Rusland sneller zouden kunnen stijgen. Een stabiele aanvoer van goedkope importuien die in Kazachstan worden geteeld, oefent echter een aanzienlijke druk uit op de prijs.

Bron: east-fruit.com
Bron foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven