Topkwaliteit Maharashtra-uien overspoelen markten van Bangalore

Na een ernstig uientekort van meer dan drie maanden worden de markten in de Indiase stad Bangalore nu overspoeld met vers geoogste uien. "De groothandelsprijs van uien van de afgelopen twee maanden bedroeg € 0,99 per kilo. De prijs was aanvankelijk gedaald naar € 0,33, maar is nu weer gestegen," aldus Ravi Kumar van de Vereniging van uien- en aardappelhandelaren in Bangalore. Op dit moment worden de uien rond € 0,50 verkocht, maar er wordt een prijscorrectie verwacht voor de komende twee weken.

Chandrashekhar Hebbar, voorzitter van de plaatselijke horecavereniging, zei dat de uien gelukkig van goede kwaliteit zijn. "Uien zijn een hoofdbestanddeel, vooral in Noord-Indiase en Chinese keukens. De ideale prijs voor ons is € 0,28 per kilo, we hopen dat de prijs de komende weken daarop uit zal komen."

Volgens Ravi Kumar is er nieuw gewas geoogst in Nashik en de omliggende districten van Maharashtra, dat de afgelopen week de markten van de staat heeft overspoeld. "Het vorige gewas werd zwaar beschadigd door zware regens en overstromingen, waardoor de uien nat werden. Gelukkig waren er dit seizoen geen regens en zijn de uien van goede kwaliteit," besluit hij.

Bron: thehindu.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven