Indiase regering mag 50% meer uien inkopen in boekjaar 2022

De Indiase regering zou in 2021-22 50% meer uien van telers mogen kopen om te proberen de piek in de prijzen te beheersen; deze kunnen tijdens het festivalseizoen oplopen tot Rs 100 per kg (€1,10). Om deze prijspieken te beteugelen wil de overheid een buffervoorraad van 150.000 ton van het hoofdbestanddeel van de Indiase keuken aanleggen.

Dit betekent dat de overheid vanaf april start met de inkoop van uien via de National Agricultural Cooperative Marketing Federation of India (Nafed).

"De uienoogst komt twee keer op de markt: eerst in april en dan in november. Er is over het algemeen een tekort aan uien op de markten van augustus tot november, waardoor de prijzen stijgen. Er is behoefte aan een grotere uienvoorraad om de prijsstijgingen te beperken," aldus een ambtenaar. "De houdbaarheid van winteruien is langer dan die van de uien, die in november worden geoogst. Dus kopen we in april-juli."

In boekjaar 2021 had de overheid de voorraadgrootte verdubbeld tot 100.000 ton, maar dit bleek niet genoeg om de prijzen te kunnen beheersen.

Bron: moneycontrol.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven