LTO-lobby voor versnelling huisvesting arbeidsmigranten

Arbeidsmigranten en hun huisvesting krijgen de laatste tijd veel aandacht. Woensdag 3 februari vergadert de Tweede Kamer over de problematiek rondom arbeidsmigranten die onder meer geschetst is in de rapporten van het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten onder leiding van Emile Roemer. In die adviezen worden een aantal aanbevelingen gedaan om misstanden rondom de internationale werknemers aan te pakken.

De discussie over internationale werknemers ontgaat werkgevers in de land- en tuinbouw zeker niet. Zij zijn voor werkgevers in de land- en tuinbouw een belangrijke groep. Werkgevers hebben en voelen een belangrijke verantwoordelijkheid en nemen deze ook.

De zorg voor goede woon- en werkomstandigheden moet daarom de norm zijn. Dat is onderdeel van goed werkgeverschap waarop werkgevers mogen worden afgerekend. Hiervoor zijn ook inspanningen vanuit Rijk, provincies en gemeenten nodig, zo stelt LTO Nederland dat lobbyt voor versnelling van de huisvesting en debatpunten indiende voor komende woensdag.

Lees ze hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven