Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

internationale expansie

Overdracht Javeko binnen de familie

Familiebedrijf Javeko, gespecialiseerd in de bouw van koelcellen voor de foodsector, ging per 1 januari 2020 in andere familiehanden over. Javeko, opgericht door Jan van Eekelen in 1998, wordt overgedragen aan zijn zoon, Arnold van Eekelen, en zijn schoonzoon, Maurits Mol. Jan blijft als adviseur voor klanten en het management nog betrokken bij de onderneming.

In april 2019 is schoonzoon Maurits Mol (32 jr) in dienst gekomen bij Javeko. Maurits is zijn carrière acht jaar geleden begonnen bij VolkerWessels, waar hij zich bezighield met utiliteits-, infra- en industriebouw. Maurits studeerde weg- & waterbouwkunde en brengt veel commerciële ervaring met zich mee over nieuwbouwprojecten in combinatie met de bouw van koelcellen. Maurits zal de commerciële taken van Jan overnemen.

Zoon Arnold van Eekelen (40 jr) werkt inmiddels 20 jaar bij Javeko en heeft veel kennis en ervaring opgedaan in koelceltechnologie. Hij kwam in dienst in 2001 en hij heeft het bouwen van koelcellen in de praktijk geleerd. Een aantal jaren later promoveerde Arnold tot hoofdmonteur en uiteindelijk werd hij projectleider.

Oprichter Jan van Eekelen (65 jr) heeft een carrière achter de rug van ruim 40 jaar. Sinds 1980 was hij werkzaam in diverse commerciële functies elders en op 1 april 1998 zette Jan de stap als zelfstandig koelcelbouwer met Javeko BV. Aanvankelijk werkte hij van huis uit, maar na twee jaar werd er een bedrijfspand aangekocht in Breda aan de Goeseelsstraat 25, waar het bedrijf nu al ruim 20 jaar gehuisvest is.

Het eerste jaar na de overname is heel goed verlopen voor Javeko. De klanten bleven hun vertrouwen geven aan de twee jonge ondernemers, waardoor Javeko een goed jaar achter de rug heeft. En inmiddels timmert Javeko ook internationaal aan de weg, met projecten in België, Duitsland, Frankrijk, Portugal en zelfs in Rusland.

Javeko wil ook in de toekomst in staat blijven om flexibel te opereren, snel te schakelen met solide kennis van zaken. Dat is altijd de grote kracht van het bedrijf geweest in combinatie met korte lijnen met klanten en medewerkers. De bedrijfsprocessen gaat Javeko verder optimaliseren, o.a. met hulp van digitalisering. Tegelijkertijd wil Javeko een bedrijf zijn dat elke dag een beetje beter en dynamischer kan worden. Het is de ambitie om meer diensten te kunnen leveren, bijvoorbeeld qua onderhoud van koelcellen of het ontwikkelen van nieuwe producten.

Voor meer informatie:
Javeko 
Goeseelsstraat 25
4817 MV Breda
Tel: +31 (0)76-5720586
info@javeko.nl 
www.javeko.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven