Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Webinar over voedselverliezen in Nigeria

Voedselverlies in de keten is voor Nigeria een van de grootste uitdagingen. Waar in de keten (tomaten, uien, chilipepers) is het verlies het grootst? En welke Nederlandse oplossingen kunnen bijdragen aan verbetering? Wilt u met ons meedenken en meer horen over mogelijke kansen voor uw bedrijf? Neem op 11 februari deel aan dit webinar.

Studie voedselverliezen van tomaten, uien en chilipepers
Jaarlijks verliest Nigeria zo'n 45-60% van de totale tomatenproductie; bij uien is dit 50% en bij chilipepers 20-30%. In opdracht van het Centrum tot Bevordering van de Import uit Ontwikkelingslanden (CBI) is de studie 'Food loss in Nigeria: analysis of tomato, onions & chili value chains' uitgevoerd. Voor de waardeketens tomaten, uien en chilipepers is gekeken naar de mogelijke problemen en kansen.

Waardeketens
In de studie komt de hele waardeketen aan de orde:

  • Waar in de ketens zijn de grootste verliezen en wat is daarvan de oorzaak?
  • Zijn de problemen er vooral bij de input (zaden) en training? Of juist later in de keten, bij logistiek & transport of de infrastructuur?
  • Of zijn er zaken die op het gebied van wet- en regelgeving en het ondernemersklimaat eerst moeten worden geregeld

Mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven
Tijdens het webinar hoort u de belangrijkste bevindingen van de studie, met daarbij in het bijzonder de kansen voor Nederlandse ondernemers. Er zijn 4 clusters: Global Good Agricultural Practices (GAP), Processing, Logistiek en Infrastructuur.\

Programma
Het programma opent met een welkomstwoord en achtergrond van de studie. Dan volgt een presentatie met de belangrijkste bevindingen uit de studie door de directeur van SureChain gevolgd door een inventarisatie mogelijke vervolgstappen, waarbij onder andere wordt ingegaan op de volgende vragen: Welke ondernemers zijn geïnteresseerd in een van de clusters? Waar zien zij zelf de meeste kansen?

Deelname en kosten
De uiterste aanmelddatum is 10 februari. Voorafgaand aan het webinar kunt u specifieke vragen doorgeven via het aanmeldformulier. Ook tijdens het webinar kunt u vragen insturen via de live-chatfunctie. De specialisten van het Nederlandse consulaat-generaal in Abuja, CBI en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) zullen uw vragen beantwoorden tijdens het webinar.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven