Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Fresh2You groeit in import, export en cash&carry

"Voor ons is geen klant te klein"

Tholen - Eind mei 2019 nam Fresh2You intrek in haar nieuwe pand op het Barendrechtse handelscentrum met 5.000 m2 koelruimte en nog eens 500 m2 kantoorruimte. In april 2020 volgden een nieuwe vestiging op de groothandelsmarkt van Antwerpen. "Het is hard gegaan, inmiddels hebben we ruim dertig mensen in dienst", vertelt Corne Roks.

Het Barendrechtse bedrijf combineert de producten van de eigen teeltlocaties, eigen importlijnen en leveringen door telers. Verkoop gebeurt zowel vanaf kantoor als vanuit de florerende Cash&Carry. `We hebben als visie om Fresh2You rond twee assen verder uit te bouwen. Ten eerste bieden we een breed assortiment AGF producten aan voor zowel grossiers, groothandel als exporteurs.``In tegenstelling tot andere handelscentra kende Barendrecht nauwelijks "Cash&Carry-handel meer. We zijn in 2016 in dat gat gestapt en dat heeft goed uitgepakt. Klanten kunnen hier al om 5 uur 's ochtends terecht, waardoor ze zelf geen opslag nodig hebben. Bij binnenkomst in de Cash&Carry, waar de acties staan gepresenteerd, zijn er een drietal cash&carry-cellen met temperatuurregimes van 12, 8 en 2 graden Celsius.`

`Veel grossiers, marktkooplui en winkeliers komen hier hun handel zelf halen. Maar de Cash&Carry functie is tweeledig. Klanten komen hier hun doosjes halen, maar het is tegelijkertijd ook een showroom. Willen klanten één of meerdere volle pallets, dan lopen we door naar de cellen en noteren we de bestelling!"


Marlon Franken, na 30 jaar AGF-ervaring verantwoordelijk voor de Cash&Carry bij Fresh2You

`Ten tweede zetten we volop in op de verkoop van producten die van onze eigen productie in Marokko en Senegal komen, waar volgens de filosofie en decennialange expertise van de familie Van Oers sperziebonen, snijbonen, bosuien, puntpaprika's, spruiten en radijs worden geteeld. En deze zomer gaan we ook starten met eigen teelt in Nederland." 

Thuisgevoel
Op de vraag hoe het bedrijf in korte tijd zo'n groei heeft kunnen doormaken, antwoordt Corne: "Naast het assortiment dat we bieden en de merken die we voeren, willen we dat de klant die hier komt zich echt welkom voelt en een ouderwetse service geniet, het thuisgevoel. Een klant kan hier een bak koffie bakken, een praatje maken met de medewerkers van Fresh2You en hij/zij wordt kundig en op een prettige manier geholpen. Dan komen klanten graag terug." 

"Ook voor bijvoorbeeld internationale chauffeurs hebben we faciliteiten. Ze kunnen hier even douchen en eten. We hebben inmiddels diverse Duitse klanten die hier wekelijks hun handel komen uitzoeken, droog onder de luifel hun handel inladen, even op het gemakje eten en dan weer terugrijden. Voor ons is geen klantje te klein. We behandelen iedereen op dezelfde wijze. Dat maakt ook dat de kleinere klanten zich juist bij ons zo gewaardeerd voelen. Daarnaast verkopen we enkele merken en producten waar klanten speciaal voor naar ons komen." 

De Corona-crisis had gelukkig weinig vat op de vestiging in Barendrecht. "In Barendrecht bedienen we nauwelijks horecaklanten. Onze klanten hebben over het algemeen juist erg goed gedraaid. De markt van citrus is bijvoorbeeld voor ons niet slecht geweest", vertelt Rob Langenberg, die verantwoordelijk is voor de citrus- en bananen in- en verkoop. 

" Voor de locatie in Antwerpen was het wel even slikken, met de afgekondigde lockdown zo snel na de opening. Dat is echt een Cash&Carry-locatie, omdat Antwerpen nogal wat horeca heeft. Inmiddels zien we dat ook in Antwerpen steeds meer klanten ons weten te vinden. Voor de langere termijn zien we de toekomst van deze locatie dan ook zonnig in."

"In 2020 zijn we gestart met export naar Duitsland, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk, maar dit staat echt nog in de kinderschoenen. Een totaalpakket hebben we nog niet, maar we bieden inmiddels wel 80-85% van het totale groenten- en fruitassortiment aan. Het is ons doel in 2021 om ons assortiment nog verder uit breiden, zodat we een totaal leverancier zijn voor onze klanten."

"Bananen en citrus zijn onze toppers op import gebied, waarbij we met citrus onder meer werken met het topmerk Famisa. Verder gaan we in juni ook aan de slag met de verkoop van eigen teelt mango’s uit Senegal en zijn we vorig jaar een samenwerking gestart met de Hollandse aardbeienteler HG Eerenburg. De eerste aardbeien verwachten we in maart." 

Voor meer informatie:
Corne Roks
Fresh2You
Transportweg 19
2991 LV  Barendrecht
T   +31 (0)85 - 485 83 21
c.roks@fresh2you.nl 
www.fresh2you.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven