Geen urgentie voor snellere bouw huisvesting arbeidsmigranten

Afgelopen week heeft de Tweede Kamer een groot aantal moties aangenomen die het kabinet oproepen om snel werk te maken van een betere bescherming van arbeidsmigranten. De moties roepen het kabinet echter niet op om de bouw van huisvesting voor arbeidsmigranten te versnellen, ziet Glastuinbouw Nederland. Daarom blijven er bij de brancheorganisatie, die samen met LTO Nederland om urgentie vraagt, zorgen bestaan, zo deelt Peter Loef. Hij is beleidsspecialist Arbeid van Glastuinbouw Nederland en LTO Nederland. 

“Onze zorg betreft specifiek de realisatie van kwalitatieve huisvesting, de inzet van de 100 miljoen euro die de overheid daarvoor beschikbaar heeft gesteld en de realisatie daarvan. Ook zijn wij bezorgd over de investeringen die ondernemers, op basis van toen geldende normen en van gemeenten verkregen vergunningen, de afgelopen jaren hebben gedaan voor de bouw van nieuwe huisvesting voor internationale medewerkers.”

Lees hier zijn verslag, waaruit blijkt dat enkele moties wel zijn aangenomen, al zegt dat ook niet alles. Aan moties is géén tijd verbonden, weet Loef.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven