Studiegroep Uitmuntend bekijkt uien

Dit jaar is de studiegroep Uitmuntend wat minder vaak bij elkaar geweest door de coronabeperkingen. Maar afgelopen week was het weer zover en vond er een fysieke bijeenkomst plaats. In kleine groepjes ging de groep langs de verschillende boxen, uiteraard helemaal corona-proof, schrijft De Groot en Slot op haar website. 

Landelijk zijn er soms ook heel matige partijen te zien, bijvoorbeeld met schot of een hoog percentage kale uien. Maar de boxen die door de studiegroep zijn bekeken zagen er prachtig uit. Zoals een mooie box vrije gele uien van het ras Hysky. Deze liggen in de koeling dus de mogelijkheden voor lange bewaring zijn hier zeker! Een reeds verkochte box Red Ray zag er ook prachtig uit, deze wordt eerdaags geleverd. En als afsluiter was nog een mooie vrije box Hyway te zien.

Het was zinvol om weer eens bij elkaar te kijken en elkaars mening te horen over bijvoorbeeld de temperatuur en de RV tijdens het bewaren. De instellingen van de bewaarcomputer zijn weer gefinetuned. En wat was nou het juiste moment voor het antispruitmiddel? De drie telers waar de studiegroep op bezoek was lijken het juiste moment te hebben gepakt, want de uien waren nog mooi in rust. 

Voor meer informatie:    
De Groot en Slot
1720 AA Broek op Langedijk
0226 33 12 00
info@degrootenslot.nl     
www.degrootenslot.nl      


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven