Dacom en Sencrop intensiveren samenwerking

Dacom en Sencrop gaan officieel samenwerken. Dat maakten Janneke Hadders, CEO van Dacom, en Martin Ducroquet, medeoprichter van Sencrop, afgelopen vrijdag 19 maart jl. bekend. “Het afgelopen jaar werden op verzoek van telers al veertig koppelingen tussen Dacom-bedrijfsmanagementsystemen en Sencrop-weerstations tot stand gebracht. De goede ervaringen zijn aanleiding om de samenwerking verder uit te bouwen”, aldus Hadders.

Links: Janneke Hadders, CEO van Dacom. Midden: Martin Ducroquet, medeoprichter van Sencrop. Rechts: De Dacom adviesmodule is gekoppeld aan de weerapp van Sencrop

Volgens recent onderzoek van Agridirect maak inmiddels 7,3% van de akkerbouwers gebruik van geautomatiseerde waarschuwingssystemen om hun teelten te beschermen tegen ziekten en plagen. Daarbij zijn lokale weergegevens essentieel om de juiste teeltbeslissingen op het juiste moment te kunnen nemen. Het koppelen van de Sencrop weerapp met de Dacom-adviesmodules brengt lokaal advies binnen het bereik van elke gebruiker.

Advies afstemmen op ultra-lokale weerdata
De teler koppelt zijn weerstation via de Sencrop app met de Dacom ziektemodule. De servicedesk van Dacom leest vervolgens de weerdata in en daarna zet het Dacom systeem het om in betrouwbare ziekteadviezen. Dit stelt de teler in staat om de beste teeltbeslissingen te nemen en zijn gewas optimaal te beschermen. Hadders ziet in de praktijkgerichte samenwerking een verbreding van de keuzemogelijkheden voor de teler: “Weersomstandigheden zoals neerslag worden steeds lokaler. Door de samenwerking met Sencrop verlagen we de drempel om met eigen weerdata de aanpak van onder andere schimmelziektes verder te optimaliseren.”

Gericht reageren op ziekterisico’s
Met de samenwerking is Dacom ingegaan op de vraag van de klant. ”We kregen steeds vaker de vraag naar een koppelbaarheid met de Sencrop weerstations”, vertelt Hadders. Inmiddels zijn er ruim 40 stations in gebruik met de connectie tussen Sencrop en Dacom. Gert Sterenborg van het akkerbouwbedrijf Sterenborg in Onstwedde gebruikt sinds een jaar een Sencrop weerstation in combinatie met de Dacom adviesmodule: “Het advies is afgestemd op de klimaattoestand van onze percelen, zodat we gericht kunnen reageren op ziekterisico’s”.

Precisieteelt praktisch maken
Martin Ducroquet, medeoprichter van Sencrop, is trots op de samenwerking: “Het vertrouwen van Dacom in Sencrop is een extra erkenning van de kwaliteit van onze weerdata en service.” Hij ziet in de samenwerking een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling richting precisielandbouw: “De mogelijkheid om Sencrop met digitale programma’s zoals Dacom te koppelen is een sleutelelement voor het opbouwen van een efficiënte precisielandbouw op basis van ultra-lokale weergegevens.”

Voor meer informatie:
Fleur Van Luijk
Sencrop
+33 7 66 70 44 20           
+31 85 888 2810
fleur@sencrop.com

Harmen Wollerich
Dacom
+31(0)88 3226600
sales@dacom.nl 

Julia Hummel
AgriCommunicatie
+31 (0)314 340640   
info@agricommunicatie.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven