Quizzen met De Groot en Slot

Woensdag organiseerde De Groot en Slot een quiz voor haar volgers op Instagram. In deze quiz werden vragen gesteld o.a. over het veredelen van uienzaad, de geschiedenis ervan en het assortiment uienzaden dat De Groot en Slot aanbiedt.

De eerste vraag ging over het jaartal waarin De Groot en Slot is begonnen met het selecteren van uien. Het juiste antwoord is:1887. Toen begon de uienselectie binnen de opvolgende familiegeneratie van De Groot en Slot. Het eerste uienras dat op de Nederlandse rassenlijst werd opgevoerd was Grobol, dit gebeurde in 1951. De vierde vraag had betrekking op het commerciële wereldassortiment van De Groot en Slot. Dit assortiment bestaat inmiddels uit meer dan 200 rassen. Een van de vragen die over het uienzaad zelf ging was vraag 5: Hoe groot is de fractie van het uienzaad dat wordt geleverd? Het antwoord is: 2,00 – 2,75 mm. En de laatste vraag ging over de betekenis van F1 (hybride ras). F1 staat voor Final 1st, wat staat voor de eerste generatie nakomelingen.

Zo'n 100 Instagram volgers hebben meegedaan aan de quiz. Uit de lijst van volgers/deelnemers die de meeste vragen goed hebben beantwoord hebben wij drie prijswinnaars geloot: de Fa. Plaatsman en zn. uit Texel, Monie Nieuwdorp B.V. uit Nieuwdorp en akkerbouwbedrijf Kempener uit Eijsden. Zij krijgen hierover een berichtje en ontvangen als prijs een mooie goodiebag. Gefeliciteerd!

Voor meer informatie:    
De Groot en Slot
1720 AA Broek op Langedijk
0226 33 12 00
info@degrootenslot.nl     
www.degrootenslot.nl      


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven