Nieuwe landbouwband Michelin

Michelin heeft de nieuwe Agribib Row Crop IF* (Improved Flexion) landbouwband geïntroduceerd. Deze band is speciaal ontwikkeld voor zelfrijdende en getrokken spuitmachines, en voor tractoren met een laag tot gemiddeld vermogen (van 70 tot 180 pk) die worden gebruikt in de rijenteelt.

De Michelin Agribib Row Crop IF biedt landbouwers en loonwerkers drie belangrijke voordelen:

  • Meer draagvermogen dankzij het IF (Improved Flexion) karkas.
  • Meer tractie dankzij een tot 14 %** groter nokkencontact in het contactvlak en een grotere R1W*** profieldiepte.
  • Minder bodemverdichting dankzij een 20 %** groter contactvlak met de grond (voetafdruk).

Alle Michelin Agribib Row Crop IF banden beschikken over de Michelin Ultraflex-technologie die een grotere voetafdruk garandeert om de bodem te beschermen tegen verdichting. Ook verbetert deze technologie de tractie. De versterkte zijwanden maken de band uiterst duurzaam, zelfs bij het rijden met een lage bandenspanning. Het voordeel daarvan voor de landbouwers is dat deze banden de bodem ontzien en zo de opbrengsten van de oogst alsmede de productiviteit verbeteren.Over deze nieuwe band zei Ludovic Labeaume, Agricultural Product Category Manager bij Michelin, het volgende: “Hedendaagse spuitmachines hebben steeds grotere tanks om de productiviteit te verhogen en het aantal ritten te verminderen die de landbouwer moet maken om de tank te vullen. Om op deze trend in te spelen, hebben we de Michelin Agribib Row Crop IF ontwikkeld. Die heeft, vergeleken met een standaardband, meer draagvermogen bij dezelfde bandenspanning. Tegelijkertijd heeft hij meer nokken op de grond waardoor de tractie in modder verbetert. Voor tractoren die geen hoger draagvermogen nodig hebben, kan dankzij de IF standaard ook worden gewerkt met een lagere bandenspanning. Dit leidt tot minder bodemverdichting.”

De Michelin Agribib Row Crop IF banden worden geproduceerd in de Michelinfabriek in het Franse Troyes. Ze komen beschikbaar in vijf afmetingen:

IF 380/90 R 50 167A8/167B     
IF 320/85 R 38 151A8/151B
IF 380/90 R 46 165A8/165B                                        
IF 320/90 R 54 159A8/159B
IF 320/90 R 50 158A8/158B

* Met de Etrto Improved Flexion (IF) standaard kan een band 20% meer gewicht dragen dan een standaardband met dezelfde bandenspanning. The European Tyre and Rim Technical Organisation (Etrto) is een Europese organisatie voor standaardisering van banden en velgen.

** Vergelijking van de voetafdruk, uitgevoerd in het Michelin Ladoux Research & Development Center in Frankrijk, van de Michelin AGribib Row Crop normal flex en de Michelin Agribib Row Crop IF in 380/90 R 50 met een draagvermogen van 3.600 kg bij een bandenspanning corresponderend met 30 km/uur.

***: De TRA R1W standaard geeft een profieldiepte aan die 20 % groter is dan van een equivalente R1 band. De TRA (Tire and Rim Association, Inc.) is een Amerikaanse organisatie voor standaardisering van banden, velgen, ventielen en onderdelen.

Voor meer informatie:
Ellen Neukermans
+32 (0) 473 73 42 72
ellen.neukermans@michelin.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven